Ovenschotel
met flespompoen, gehakt en zuurkool

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze glutenvrije ovenschotel is echt iets voor drukke doordeweekse avonden. Het is super makkelijk te maken en de combinatie van zoete pompoen, gehakt en gesmolten kaas valt bij de kinderen altijd goed in de smaak. Zo heb je snel een voedzame maaltijd waar iedereen van geniet, zonder gedoe.
Ingrediënten
- 450 g bevroren flespompoen, in blokjes
- 1 grote paprika, in stukjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 400 g zwarte bonen, uitgelekt
- 300 g gehakt, gebakken
- 200 g geraspte kaas
- 150 g gehakte boerenkool
- 1 rode peper, in dunne plakjes
- 150 g zuurkool
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de pompoen en de paprika in een grote ovenschaal voor 20 minuten of totdat de pompoen zacht begint te worden.
- Voeg in de grote ovenschaal de uitgelekte zwarte bonen, gebakken gehakt, boerenkool en zuurkool toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Bestrooi met de geraspte kaas en, indien gewenst, de gemalen rode peper voor wat extra pit.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de alles zacht is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem serveert.
Serveer Tip
Tijd over in het weekend?
Maak de ovenschotel van tevoren klaar en bewaar hem in de koelkast. Op drukke dagen hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven voor een snelle en gemakkelijke maaltijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Ovenschotel
met flespompoen, gehakt en zuurkool
Deze glutenvrije ovenschotel is echt iets voor drukke doordeweekse avonden. Het is super makkelijk te maken en de combinatie van zoete pompoen, gehakt en gesmolten kaas valt bij de kinderen altijd goed in de smaak. Zo heb je snel een voedzame maaltijd waar iedereen van geniet, zonder gedoe.
Ingrediënten
- 450 g bevroren flespompoen, in blokjes
- 1 grote paprika, in stukjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 400 g zwarte bonen, uitgelekt
- 300 g gehakt, gebakken
- 200 g geraspte kaas
- 150 g gehakte boerenkool
- 1 rode peper, in dunne plakjes
- 150 g zuurkool
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de pompoen en de paprika in een grote ovenschaal voor 20 minuten of totdat de pompoen zacht begint te worden.
- Voeg in de grote ovenschaal de uitgelekte zwarte bonen, gebakken gehakt, boerenkool en zuurkool toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Bestrooi met de geraspte kaas en, indien gewenst, de gemalen rode peper voor wat extra pit.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de alles zacht is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem serveert.