Eiwitrijk
Makkelijk

Ovenrisotto

met prei en kippendijfilet

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
40 min.
4 pers.

Het is eenvoudig te maken en je hebt er maar één pan voor nodig. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden! De combinatie van prei en kipdijfilet maakt het gerecht heerlijk smaakvol en voedzaam.

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 g kipdijfilet, in blokjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 ml witte wijn
  • 2 preien, in ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Bak hierin de stukjes kipdijfilet tot ze mooi gaar zijn.
  2. Voeg vervolgens de fijngesneden ui toe. Snijd de prei in dunne ringen, spoel goed af, en voeg ze toe aan de pan.
  3. Doe de risottorijst erbij en bak kort mee totdat de korrels glanzend worden.
  4. Schenk de witte wijn in de pan en laat het geheel sudderen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
  5. Voeg de bouillon toe en roer alles door elkaar. Voeg vervolgens de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.
  6. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de risotto in 30-40 minuten gaar worden.
  7. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de risotto en serveer.

Vega Tip

Vervang de kipdijfilet

Vervang de kipdijfilet door geitenkaas om het gerecht vegetarisch te maken.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen