Vegetarisch
Gezond

Ovenpasta

met Tomaat, Tortellini en Spinazie

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze ovenpasta is een heerlijke vegetarische maaltijd die snel op tafel staat. De romige tortellini en penne worden gecombineerd met een smaakvolle tomatensaus. Perfect voor een doordeweekse avond waarbij je zin hebt in iets lekkers en voedzaams zonder al te veel gedoe.

Ingrediënten

  • 800 g gepelde tomaten
  • 300 g spinazie
  • 440 g tortellini kaas
  • 150 g penne
  • 400 ml water
  • 85 g Rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de fijngehakte knoflook, rode peper, rozemarijn, spinazie, balsamicoazijn, en de gepelde tomaten in een blender. Voeg een scheutje water toe en blend totdat je een sausje hebt.
  3. Verdeel de tortellini en penne over de ovenschaal en giet het sausje erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
  4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Serveer met een handvol verse rucola ernaast voor een frisse, groene touch.

Combinatie tip

Pas de tomatensaus aan.

Voor een extra eiwitboost kun je wat kikkererwten of linzen aan de tomatensaus toevoegen.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen