Vegetarisch
Budget

Mexicaanse

Gevulde Courgettes

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
2-3 pers.

Deze heerlijke Mexicaanse gevulde courgettes brengen de authentieke smaken van de Mexicaanse keuken naar jouw tafel. Met een vulling boordevol verse groenten, zwarte bonen en kruiden, zijn deze courgettes perfect voor een gezonde en bewuste maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen, grondig gespoeld
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1 kop enchiladasaus
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijn
  • 150 g geraspte kaas
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, zodat er bootjes ontstaan. Leg de courgettebootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie.
  3. Verhit de resterende 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg courgettevlees toe aan de pan en bak voor gedurende 5 minuten mee.
  5. Voeg de gespoelde zwarte bonen en uitgelekte maïs toe aan de pan. Roer goed door en voeg de enchiladasaus, zout en komijn toe. Laat het mengsel 5-7 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Vul de courgette met het zwarte bonen- en maïsmengsel. Strooi de kaas naar keuze over de gevulde courgettes.
  7. Zet de gevulde courgettes terug in de oven en bak nog eens 25-30 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Haal de courgettes uit de oven en laat even afkoelen voordat je ze serveert.

Combinatie Tip

Een Hollands tintje geven?

Voeg een topping van zuurkool toe voor een extra smaakdimensie en een gezonde twist. De zuurkool voegt een heerlijke zure smaak toe die perfect combineert met de hartige vulling en de smeltende kaas. Voeg de zuurkool toe vlak voor het serveren, zodat deze fris blijft.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen