Vegetarisch
Snel klaar

Luxe Tosti

met champignon en zuurkool

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze heerlijke krokante champignon-zuurkool tosti's zijn een fantastische keuze voor liefhebbers van plantaardige maaltijden. Boordevol smaak en met voedzame ingrediënten, zijn deze tosti's perfect voor een vegetarische lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 340 g gemengde verse champignons, zoals oesterzwammen, kastanjechampignons en shiitake, in plakjes
  • 2 el olijfolie, verdeeld
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl mierikswortel uit een pot
  • 1 tl sojasaus
  • 6 el mayonaise
  • 8 sneetjes casinobrood
  • 170 g Zwitserse Emmentaler
  • 150 g zuurkool, uitgelekt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 Komkommer, in plakjes
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de champignons gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Rooster de champignons in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet apart.
  3. Meng in een kleine kom de tomatenpuree, mierikswortel, sojasaus en 3 el mayonaise tot een gladde saus.
  4. Bestrijk vier sneetjes brood met de helft van de saus. Beleg elk sneetje met een plakjes Zwitserse kaas, geroosterde champignons, zuurkool en nog een plak kaas. Bedek met de resterende sneetjes brood.
  5. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sandwiches in porties, druk ze lichtjes aan met een spatel, tot het brood goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten is, ongeveer 3-4 minuten per kant. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.
  6. Meng in een kleine kom de resterende 3 el mayonaise met een snuf zout en knoflookpoeder.
  7. Serveer de krokante champignon-zuurkool tosti's direct, met de mayonaise-dip en komkommer aan de zijkant.

Serveer Tip

Minder voedselverspilling

Gebruik overgebleven geroosterde champignons in een salade de volgende dag. Voeg wat gemengde bladgroenten, cherrytomaatjes en een lichte vinaigrette toe voor een snelle, voedzame lunch.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen