Low Carb Bloemkool-Zuurkoolschotel
met Champignons en Chorizo

Voorbereiding:
30 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Boost je dag met deze low carb bloemkool-zuurkoolschotel! Perfect voor een energieke levensstijl, deze ovenschotel combineert de krachtige smaken van champignons, chorizo en bloemkool.
Ingrediënten
- 650 gram bloemkool
- 500 gram zuurkool
- 250 gram champignons
- 3 zakjes gedroogde chorizo
- 30 g geraspte 30+ kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water gedurende 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons tot ze bijna gaar zijn. Voeg de chorizostukjes toe en bak kort mee.
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Voeg de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan de pan met champignons en chorizo. Meng goed en zet na een paar minuten het vuur uit.
- Giet de bloemkool af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en bedek met de bloemkoolpuree.
- Strooi de geraspte kaas over de bloemkoolpuree en bak de schotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de zuurkoolschotel over 4 borden en serveer direct. Smakelijk!
Variatie Tip
Nog meer groente?
Voeg een handvol spinazie toe aan het zuurkoolmengsel voor extra kleur en voedingsstoffen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Low Carb Bloemkool-Zuurkoolschotel
met Champignons en Chorizo
Boost je dag met deze low carb bloemkool-zuurkoolschotel! Perfect voor een energieke levensstijl, deze ovenschotel combineert de krachtige smaken van champignons, chorizo en bloemkool.
Ingrediënten
- 650 gram bloemkool
- 500 gram zuurkool
- 250 gram champignons
- 3 zakjes gedroogde chorizo
- 30 g geraspte 30+ kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water gedurende 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons tot ze bijna gaar zijn. Voeg de chorizostukjes toe en bak kort mee.
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Voeg de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan de pan met champignons en chorizo. Meng goed en zet na een paar minuten het vuur uit.
- Giet de bloemkool af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en bedek met de bloemkoolpuree.
- Strooi de geraspte kaas over de bloemkoolpuree en bak de schotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de zuurkoolschotel over 4 borden en serveer direct. Smakelijk!