Eiwitrijk
Makkelijk

Krokante

kipfilet met cheddar

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
40 min.
4 pers.

Deze krokante kipfilet is echt een winnaar aan tafel! Het is makkelijk te maken en zit boordevol smaak. De combinatie van cheddar en cornflakes zorgt voor een heerlijk krokante korst, terwijl de kip van binnen sappig blijft. Perfect voor een gezellige familiediner waar iedereen van geniet!

Ingrediënten

  • 60 gram bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 2 el karnemelk
  • 60 ml zure room
  • 2 el boter, gesmolten
  • 170 g cheddar kaas, geraspt
  • 38 g cornflakes, verkruimeld
  • 50 g Parmezaan, geraspt
  • 1 tl peterselie
  • 900 g kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats er een rooster op.
  2. Meng de bloem, knoflook en peper en zout in een diep bord.
  3. Klop in een andere grote kom het ei los met de karnemelk, zure room en gesmolten boter tot een glad mengsel.
  4. In een derde kom meng je de geraspte cheddar, verkruimelde cornflakes, Parmezaanse kaas en peterselie.
  5. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Haal de kipfilets eerst door het bloemmengsel. Doop ze daarna in het ei mengsel. Tot slot bedek je de kipfilets met het cornflakes mengsel en druk je het licht aan
  6. Leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat en bak ze voor 35-40 minuten, totdat de korst goudbruin en knapperig is.
  7. Controleer of de kip gaar is, haal het uit de oven en serveer direct.

Variatie Tip

Kies voor een gezonde touch.

Voeg 200 g zuurkool toe aan het cheddar, cornflakes mengsel. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel over de kipfilet. Met deze twist geef je de kipfilet een verfrissende smaak.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen