Snel klaar
Makkelijk

Koreaanse traybake

met Kimchi en Buikspek

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.
2-3 pers.

Een traybak die snel klaar moet zijn? Deze heerlijke traybake met buikspek, kimchi en radijs is perfect voor een drukke avond. Het gerecht zit boordevol smaak met een koreaanse achtergrond.

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 400 g buikspek, in stukjes
  • 300 g kimchi
  • 200 g radijsjes, in plakjes
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • Handje korianderblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de honing, sesamolie, en sojasaus tot een marinade. Voeg de stukjes buikspek toe en mix het door de marinade.
  3. Verdeel de spinazie en kimchi over de bakplaat en daarna de gemarineerde buikspek.
  4. Bak gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de buikspek knapperig word.
  5. Haal de traybake uit de oven. Verdeel de radijs, sesamzaadjes en korianderblaadjes eroverheen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de traybake warm en geniet van deze smaakvolle en eenvoudige maaltijd.

Variatie Tip

Koriander niet lekker?

Vindt iemand koriander niet lekker? Vervang het voor komijnzaad voor een traybake met een twist.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen