Koolrolletjes
met rijst en tomaat

Voorbereiding:
30 min.

Oventijd:
75 min.

4 pers.
4-6 pers.
Deze koolrolletjes zijn een uitstekende keuze voor wie zich wil focussen op een gezonde levensstijl. Boordevol smaak en voedzame ingrediënten, biedt dit gerecht een perfecte balans van eiwitten en gezonde koolhydraten die je lichaam nodig heeft. De malse koolbladeren omhullen een vulling van mager vlees en verse groenten, wat zorgt voor een heerlijke en lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 1 verse groene kool
- 175 gram witte rijst
- 450 g kalkoen- of kip gehakt
- 225 g gemalen rundergehakt
- 2 kleine uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ tl dille
- 3 el vers gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 400 g tomatenblokjes
- 1 ei
- 175 g + 75 g tomatensaus
- 295 g tomatensoep
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool en blancheer ze in het kokende water gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal de bladeren uit het water en laat ze afkoelen.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
- Meng in een grote kom het kip- en rundergehakt, fijngehakte uien, knoflook, dille, gehakte peterselie, zout, peper, gekookte rijst, tomatenblokjes, ei en 175 g tomatensaus. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
- Leg een koolblad op een vlakke ondergrond en schep een portie van de vulling in het midden van het blad. Rol het blad op en vouw de zijkanten naar binnen zodat de vulling goed verpakt is. Plaats de koolrolletjes in een ingevette ovenschaal met de naad naar beneden.
- Meng in een aparte kom de resterende 75 g tomatensaus met de tomatensoep en giet dit mengsel over de koolrolletjes.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur. Verwijder de folie en bak nog eens 15 minuten, zodat de bovenkant lichtjes kan bruinen.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de koolrolletjes 10 minuten rusten voordat je ze serveert.
Combinatie Tip
Dit past er ook perfect bij!
Voeg wat fijngehakte spinazie of boerenkool toe aan het vleesmengsel voor extra groenten en voedingsstoffen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Koolrolletjes
met rijst en tomaat
Deze koolrolletjes zijn een uitstekende keuze voor wie zich wil focussen op een gezonde levensstijl. Boordevol smaak en voedzame ingrediënten, biedt dit gerecht een perfecte balans van eiwitten en gezonde koolhydraten die je lichaam nodig heeft. De malse koolbladeren omhullen een vulling van mager vlees en verse groenten, wat zorgt voor een heerlijke en lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 1 verse groene kool
- 175 gram witte rijst
- 450 g kalkoen- of kip gehakt
- 225 g gemalen rundergehakt
- 2 kleine uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ tl dille
- 3 el vers gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 400 g tomatenblokjes
- 1 ei
- 175 g + 75 g tomatensaus
- 295 g tomatensoep
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool en blancheer ze in het kokende water gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal de bladeren uit het water en laat ze afkoelen.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
- Meng in een grote kom het kip- en rundergehakt, fijngehakte uien, knoflook, dille, gehakte peterselie, zout, peper, gekookte rijst, tomatenblokjes, ei en 175 g tomatensaus. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
- Leg een koolblad op een vlakke ondergrond en schep een portie van de vulling in het midden van het blad. Rol het blad op en vouw de zijkanten naar binnen zodat de vulling goed verpakt is. Plaats de koolrolletjes in een ingevette ovenschaal met de naad naar beneden.
- Meng in een aparte kom de resterende 75 g tomatensaus met de tomatensoep en giet dit mengsel over de koolrolletjes.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur. Verwijder de folie en bak nog eens 15 minuten, zodat de bovenkant lichtjes kan bruinen.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de koolrolletjes 10 minuten rusten voordat je ze serveert.