Knolselderij schotel
met pesto

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze knolselderij ovenschotel met pesto en ricotta is een smaakvolle, vegetarische maaltijd boordevol verse groenten. De romige ricotta gecombineerd met de aardse knolselderij en de frisse smaak van de pesto maakt dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Gezond, lekker en heel eenvoudig te maken!
Ingrediënten
- 1 knolselderij, in plakjes
- 2 preien, in dunne ringen
- 1 courgette, in plakjes
- 300 g tuinerwten
- 190 g groene pesto
- 500 g ricotta
- 4 takjes tijm
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Snijd de knolselderij en de courgette in plakjes en de prei in ringen.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knolselderijplakjes toe en bak tot ze lichtbruin en bijna gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg nog 1 el olijfolie toe aan de pan. Bak de preiringen en courgette plakjes tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kom de groene pesto met de ricotta en de tijmblaadjes.
- Leg een laagje knolselderij plakjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het courgette mengsel over de knolselderij.
- Schep de helft van het ricotta mengsel over de groenten en spreid gelijkmatig uit.
- Herhaal de lagen met de resterende knolselderij, courgette mengsel en ricotta. Eindig met een laag ricotta.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de bovenkant licht goudbruin en bubbelend is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Serveer Tip
Lekker met rijst
Serveer de schotel met rijst en maak het extra speciaal door er ringetjes groene olijven doorheen te mengen. Zo geef je het gerecht een heerlijke mediterrane twist!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Knolselderij schotel
met pesto
Deze knolselderij ovenschotel met pesto en ricotta is een smaakvolle, vegetarische maaltijd boordevol verse groenten. De romige ricotta gecombineerd met de aardse knolselderij en de frisse smaak van de pesto maakt dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Gezond, lekker en heel eenvoudig te maken!
Ingrediënten
- 1 knolselderij, in plakjes
- 2 preien, in dunne ringen
- 1 courgette, in plakjes
- 300 g tuinerwten
- 190 g groene pesto
- 500 g ricotta
- 4 takjes tijm
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Snijd de knolselderij en de courgette in plakjes en de prei in ringen.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knolselderijplakjes toe en bak tot ze lichtbruin en bijna gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg nog 1 el olijfolie toe aan de pan. Bak de preiringen en courgette plakjes tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kom de groene pesto met de ricotta en de tijmblaadjes.
- Leg een laagje knolselderij plakjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het courgette mengsel over de knolselderij.
- Schep de helft van het ricotta mengsel over de groenten en spreid gelijkmatig uit.
- Herhaal de lagen met de resterende knolselderij, courgette mengsel en ricotta. Eindig met een laag ricotta.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot de bovenkant licht goudbruin en bubbelend is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.