Knapperige Ovenloempia’s
met Vega Kip en Groenten

Voorbereiding:
10

Oventijd:
20

4 pers.
4 pers. (8 loempia's)
Deze zelfgemaakte ovenloempia’s zijn niet alleen superlekker, maar ook een duurzame keuze voor een gezellig etentje of als snack! Door het gebruik van filodeeg in plaats van gefrituurd deeg zijn ze een stuk lichter, en de vega kipreepjes maken ze helemaal plantaardig. Perfect om voedselverspilling tegen te gaan door de groenten uit je koelkast op te maken. Serveer ze met een dip naar keuze en geniet van deze smaakvolle snack!
Ingrediënten
- 16 vellen filodeeg (ontdooid onder een natte theedoek)
- 2 preien, in ringen gesneden
- 200 g taugé
- 4 eieren
- 50 g peen julienne
- 100 g vega kipreepjes
- 4 el sojasaus
- olijfolie, om in te bakken en te bestrijken
- zout en peper naar smaak
- lente-ui (optioneel, voor garnering)
- sweet chilisaus, sojasaus of crispy chili oil (om in te dippen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Kluts de eieren en giet het mengsel in de pan. Bak de eieren op laag vuur tot een dunne omelet. Haal de omelet uit de pan, laat even afkoelen en snijd in dunne reepjes. Zet apart.
- Was de prei goed en snijd deze in dunne ringen. Verhit opnieuw een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de preiringen samen met 2 el sojasaus op laag vuur voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg de taugé, peen julienne en vega kipreepjes toe aan de prei. Bak dit mengsel nog eens 3 minuten mee. Voeg vervolgens de eireepjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
- Leg een vel filodeeg op een snijplank of bord en bestrijk het licht met olijfolie. Leg een tweede vel filodeeg erbovenop. Verdeel 2-3 eetlepels van het groentemengsel over het midden van het filodeeg, maar laat aan de randen ongeveer 3-4 cm vrij.
- Vouw de boven- en onderkant van het deeg naar binnen over de vulling. Vouw daarna de zijkanten naar elkaar toe, zodat je een strakke loempia krijgt. Bestrijk de buitenkant van de loempia met olijfolie zodat deze mooi goudbruin bakt.
- Leg de loempia’s op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten. Zet de laatste 3 minuten de grillstand aan voor een extra knapperige bovenkant. Houd goed in de gaten dat ze niet verbranden!
- Serveer de loempia’s met wat fijngesneden lente-ui en je favoriete dipsaus, zoals sweet chilisaus, sojasaus of crispy chili oil.
Variatie Tip
Extra groenten!
Heb je nog wat andere groenten over, zoals paprika of spinazie? Snijd ze fijn en voeg ze toe aan het groentemengsel voor extra kleur en smaak!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Knapperige Ovenloempia’s
met Vega Kip en Groenten
4 pers.
4 pers. (8 loempia's)
Deze zelfgemaakte ovenloempia’s zijn niet alleen superlekker, maar ook een duurzame keuze voor een gezellig etentje of als snack! Door het gebruik van filodeeg in plaats van gefrituurd deeg zijn ze een stuk lichter, en de vega kipreepjes maken ze helemaal plantaardig. Perfect om voedselverspilling tegen te gaan door de groenten uit je koelkast op te maken. Serveer ze met een dip naar keuze en geniet van deze smaakvolle snack!
Ingrediënten
- 16 vellen filodeeg (ontdooid onder een natte theedoek)
- 2 preien, in ringen gesneden
- 200 g taugé
- 4 eieren
- 50 g peen julienne
- 100 g vega kipreepjes
- 4 el sojasaus
- olijfolie, om in te bakken en te bestrijken
- zout en peper naar smaak
- lente-ui (optioneel, voor garnering)
- sweet chilisaus, sojasaus of crispy chili oil (om in te dippen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Kluts de eieren en giet het mengsel in de pan. Bak de eieren op laag vuur tot een dunne omelet. Haal de omelet uit de pan, laat even afkoelen en snijd in dunne reepjes. Zet apart.
- Was de prei goed en snijd deze in dunne ringen. Verhit opnieuw een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de preiringen samen met 2 el sojasaus op laag vuur voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg de taugé, peen julienne en vega kipreepjes toe aan de prei. Bak dit mengsel nog eens 3 minuten mee. Voeg vervolgens de eireepjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
- Leg een vel filodeeg op een snijplank of bord en bestrijk het licht met olijfolie. Leg een tweede vel filodeeg erbovenop. Verdeel 2-3 eetlepels van het groentemengsel over het midden van het filodeeg, maar laat aan de randen ongeveer 3-4 cm vrij.
- Vouw de boven- en onderkant van het deeg naar binnen over de vulling. Vouw daarna de zijkanten naar elkaar toe, zodat je een strakke loempia krijgt. Bestrijk de buitenkant van de loempia met olijfolie zodat deze mooi goudbruin bakt.
- Leg de loempia’s op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten. Zet de laatste 3 minuten de grillstand aan voor een extra knapperige bovenkant. Houd goed in de gaten dat ze niet verbranden!
- Serveer de loempia’s met wat fijngesneden lente-ui en je favoriete dipsaus, zoals sweet chilisaus, sojasaus of crispy chili oil.