Makkelijk

Hotdog Ovenschotel

met Aardappelen en Kaas

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
60 min.
4 pers.

Deze knapperige aardappelovenschotel met hotdog en kaas is perfect voor een doordeweekse maaltijd waar het hele gezin van zal smullen. Met laagjes aardappel, knakworstjes en een romige kaassaus is dit een heerlijke en vullende maaltijd die je makkelijk kunt maken.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 800 g aardappelen, in dunne plakjes
  • 400 g hotdogs
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 200 g geraspte cheddar kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Aluminiumfolie
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Snijd de aardappeltjes in dunne plakjes (eventueel met een kaasschaaf). Snijd de hotdogs in kleine stukjes en hak de ui fijn.
  3. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg geleidelijk de melk toe. Breng al roerend aan de kook tot het is ingedikt.
  4. Leg ongeveer een derde van de aardappelschijfjes op de bodem van de schaal. Vervolgens de helft van de hotdogs en de helft van de ui. Herhaal de lagen en eindig met een laag aardappelschijfjes.
  5. Giet de bechamelsaus over de aardappellaag. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ovenschotel voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verwijder de folie, bestrooi de bovenkant met de geraspte cheddar kaas en bak nog eens 10-15 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  7. Haal de schaal uit de oven en laat de ovenschotel 5 minuten rusten voordat je hem serveert. Garneer met fijngehakte bosuitjes voor een frisse touch.

Variatie Tip

Extra groente.

Kies voor frisse zuurkool of zachte prei als toevoeging van de ovenschotel.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen