Hartige Taart
van Wilde Paddenstoelen

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Deze hartige taart met salie en wilde paddenstoelen is een heerlijke maaltijd, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Boordevol verse ingrediënten en smaak, deze taart is eenvoudig te maken en kan veganistisch.
Ingrediënten
- 200 g pijnboompitten
- 20 g bladpeterselie, fijngehakt
- 15 ml citroensap
- 1 el olijfolie
- 4 vellen filodeeg
- 200 g kastanjechampignons, gehalveerd
- 100 g wilde paddenstoelen, gehalveerd
- 10 g salieblaadjes, fijngehakt
- 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 25 g peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in met olijfolie.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Haal van het vuur en zet apart.
- Meng in een grote kom de kastanjechampignons, wilde paddenstoelen, fijngehakte salie, rozemarijn, citroensap, 1 el olijfolie en een snufje zout en peper. Roer goed door en zet apart.
- Bekleed de taartvorm met de vellen filodeeg, bestrijk elk vel licht met olijfolie voordat je de volgende laag toevoegt. Laat de randen van het deeg over de rand van de vorm hangen.
- Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de bodem van de taartvorm.
- Voeg het paddenstoelenmengsel toe en verdeel gelijkmatig over de pijnboompitten.
- Vouw de overhangende randen van het filodeeg over de vulling en bestrijk licht met olijfolie.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot het filodeeg goudbruin en knapperig is.
- Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi met de fijngehakte peterselie voor het serveren.
Variatie Tip
Geraspte citroenschil toevoegen.
Voor een extra smaakdimensie kun je wat geraspte citroenschil aan het paddenstoelenmengsel toevoegen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Hartige Taart
van Wilde Paddenstoelen
Deze hartige taart met salie en wilde paddenstoelen is een heerlijke maaltijd, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Boordevol verse ingrediënten en smaak, deze taart is eenvoudig te maken en kan veganistisch.
Ingrediënten
- 200 g pijnboompitten
- 20 g bladpeterselie, fijngehakt
- 15 ml citroensap
- 1 el olijfolie
- 4 vellen filodeeg
- 200 g kastanjechampignons, gehalveerd
- 100 g wilde paddenstoelen, gehalveerd
- 10 g salieblaadjes, fijngehakt
- 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 25 g peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in met olijfolie.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Haal van het vuur en zet apart.
- Meng in een grote kom de kastanjechampignons, wilde paddenstoelen, fijngehakte salie, rozemarijn, citroensap, 1 el olijfolie en een snufje zout en peper. Roer goed door en zet apart.
- Bekleed de taartvorm met de vellen filodeeg, bestrijk elk vel licht met olijfolie voordat je de volgende laag toevoegt. Laat de randen van het deeg over de rand van de vorm hangen.
- Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de bodem van de taartvorm.
- Voeg het paddenstoelenmengsel toe en verdeel gelijkmatig over de pijnboompitten.
- Vouw de overhangende randen van het filodeeg over de vulling en bestrijk licht met olijfolie.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot het filodeeg goudbruin en knapperig is.
- Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi met de fijngehakte peterselie voor het serveren.