Hartige plaattaart
met Spicy Chorizo

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Deze hartige plaattaart met spicy chorizo is snel, makkelijk en zit vol smaak! Ideaal voor drukke dagen: het knapperige deeg, romige crème fraîche, pittige mosterd en de zuurkool zorgen voor een verrassende twist. Binnen een handomdraai op tafel, perfect als snelle maaltijd of lekkere snack bij de borrel!
Ingrediënten
- 1 rol vers hartige taart deeg
- 200 g crème fraîche
- 4 el fijne mosterd
- 100 g zuurkool, uitgelekt
- 85 g Spaanse chorizo, in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
- Fijngehakte bieslook, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg voor de hartige taart uit op de bakplaat.
- Meng in een kom de crème fraîche en de mosterd. Voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over het deeg.
- Verdeel hierna de gesneden chorizo en de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de plaattaart.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg gaar is en de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft.
- Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
- Garneer met fijngehakte bieslook en verdeel in gelijkmatige stukken.
Vega Tip
Vega Chorizo
Wil jij deze plaattaart graag vegetarisch maken? Je kunt de chorizo vervangen door vegetarische chorizo en zo toch genieten van dit heerlijke recept.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Hartige plaattaart
met Spicy Chorizo
Deze hartige plaattaart met spicy chorizo is snel, makkelijk en zit vol smaak! Ideaal voor drukke dagen: het knapperige deeg, romige crème fraîche, pittige mosterd en de zuurkool zorgen voor een verrassende twist. Binnen een handomdraai op tafel, perfect als snelle maaltijd of lekkere snack bij de borrel!
Ingrediënten
- 1 rol vers hartige taart deeg
- 200 g crème fraîche
- 4 el fijne mosterd
- 100 g zuurkool, uitgelekt
- 85 g Spaanse chorizo, in stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
- Fijngehakte bieslook, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg voor de hartige taart uit op de bakplaat.
- Meng in een kom de crème fraîche en de mosterd. Voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over het deeg.
- Verdeel hierna de gesneden chorizo en de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de plaattaart.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg gaar is en de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft.
- Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
- Garneer met fijngehakte bieslook en verdeel in gelijkmatige stukken.