Budget
Makkelijk
Vegetarisch

Groene zuurkool-

spinazie dip met zelfgemaakte volkoren pita chips

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
23 min.
4 pers.

Deze zuurkool-spinazie dip is een perfecte, groene snack met een verrassende smaak. Maak het geheel af met zelfgemaakte pita chips, heerlijk knapperig uit de oven en besprenkeld met oregano voor extra smaak!

Ingrediënten

  • 200 g verse spinazie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 200 g zuurkool, uitgelekt
  • 200 g roomkaas
  • 90 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 volkoren pita’s
  • Olijfolie, om te besprenkelen
  • Oregano, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg de spinazie, ui, en zuurkool toe en bak tot de spinazie is geslonken. Meng er vervolgens de roomkaas door tot alles goed gemengd is.
  3. Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak 15 minuten, tot de bovenkant licht goudbruin is.
  4. Snijd de volkoren pita’s in driehoekjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano. Bak op 200 graden gedurende 8 minuten, of tot ze knapperig zijn.
  5. Serveer de warme dip met de zelfgemaakte pita chips.

Serveer Tip

Heerlijk met een glas wijn

Bij deze dip past een frisse Sauvignon Blanc natuurwijn uit de Loire, of een lichte Chenin Blanc met subtiele zuren. Deze wijnen versterken de romige en hartige smaken en houden het geheel lekker licht voor de borrel.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen