Gorgonzola Ovenschotel
met Peer, Walnoten en Zuurkool

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
3 - 4 pers.
Ontdek een verrassende plantaardige twist op de klassieke stamppot met deze ovenschotel. De romige aardappelpuree zorgt met de frisse zuurkool, zoete peer, knapperige walnoten en pittige Gorgonzola voor een smaakexplosie die perfect past bij een gezellige herfst- of winteravond.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 500 g zuurkool
- 100 ml melk
- 70 g roomboter
- 100 g Gorgonzola
- 2 peren, in partjes gesneden
- 60 g walnoten, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Doe de zuurkool in een aparte pan met 4 eetlepels water en kook deze in 25 tot 30 minuten gaar.
- Verwarm de melk in een klein pannetje. Giet de aardappels af en stamp ze samen met de warme melk en roomboter tot een smeuïge puree.
- Meng de zuurkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de zuurkoolstamppot gelijkmatig over de bodem. Verdeel de partjes peer, walnoten en stukjes Gorgonzola over de stamppot.
- Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de kaas gesmolten.
Variatie Tip
Vegetarische Spekjes
Voor een extra smaakvolle twist kun je wat vegetarische spekjes krokant bakken en deze over de ovenschotel strooien voordat je hem in de oven zet. Dit geeft een heerlijke hartige smaak aan het gerecht.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gorgonzola Ovenschotel
met Peer, Walnoten en Zuurkool
Ontdek een verrassende plantaardige twist op de klassieke stamppot met deze ovenschotel. De romige aardappelpuree zorgt met de frisse zuurkool, zoete peer, knapperige walnoten en pittige Gorgonzola voor een smaakexplosie die perfect past bij een gezellige herfst- of winteravond.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 500 g zuurkool
- 100 ml melk
- 70 g roomboter
- 100 g Gorgonzola
- 2 peren, in partjes gesneden
- 60 g walnoten, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Doe de zuurkool in een aparte pan met 4 eetlepels water en kook deze in 25 tot 30 minuten gaar.
- Verwarm de melk in een klein pannetje. Giet de aardappels af en stamp ze samen met de warme melk en roomboter tot een smeuïge puree.
- Meng de zuurkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de zuurkoolstamppot gelijkmatig over de bodem. Verdeel de partjes peer, walnoten en stukjes Gorgonzola over de stamppot.
- Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de kaas gesmolten.