Makkelijk
Vegetarisch

Gevulde zoete

aardappel met romige kruidenkaas

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
45 min.
4 pers.

Deze gevulde zoete aardappels brengen het beste van de natuur op tafel. Met een smeuïge vulling van plantaardige kruidenkaas, bonen en maïs ontstaat een heerlijk gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is. Het is een fijne manier om restjes uit de voorraadkast te gebruiken en nieuwe combinaties te ontdekken. Eenvoudig te maken en perfect voor een ontspannen avondmaal.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels
  • 225 gram plantaardige kruidenroomkaas (bijvoorbeeld met knoflook en kruiden)
  • 80 gram maïs (uitgelekt)
  • 80 gram kidneybonen (uitgelekt)
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 grote of 4 kleine sjalotjes, in halve ringen
  • Handje verse platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Zout en peper


Voor de dressing:

  • 75 gram plantaardige kruidenroomkaas
  • 2-3 eetlepels water
  • Optioneel: honing-mosterd dressing als alternatief
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Halveer de zoete aardappels en leg ze met de snijkant omhoog. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout.
  3. Bak de aardappels 30 minuten met de schil naar boven.
  4. Schep het binnenste uit de aardappels (laat 0,5 cm aan de rand), en meng dit met de helft van de kruidenroomkaas, maïs en kidneybonen.
  5. Vul de aardappels met het mengsel en bak nog 15 minuten.
  6. Bak intussen de sjalotjes in olijfolie knapperig.
  7. Meng de resterende kruidenroomkaas met water tot een dressing.
  8. Garneer de aardappels met tomaatjes, peterselie, sjalotjes en dressing.

Variatie Tip

Lekker met kikkererwten!

Zijn er nog kikkererwten in de voorraadkast? Voeg ze toe aan de vulling voor extra vezels en een volle smaak. Experimenteer met seizoensgroenten of wissel de kruiden af naar eigen voorkeur. Een scheutje limoen over de gevulde aardappels net voor het serveren haalt alle smaken naar boven.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen