Vegetarisch

Gevulde Pepers

met tomaten en couscous

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
50 min.
4 pers.

Deze gevulde pepers zijn een perfecte keuze voor iedereen met een actieve levensstijl. Boordevol smaak en voedingsstoffen en makkelijk te bereiden: deze pepers zitten vol eiwitten en gezonde koolhydraten die je energie geven voor de dag. Een heerlijke en voedzame maaltijd die zeker in de smaak zal vallen!

Ingrediënten

  • 4 Pimientos de padron pepers
  • 800 g hele gepelde tomaten uit blik
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 ml witte wijn
  • 80 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 80 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 180 g parelcouscous
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g cherrytomaatjes
  • Granaatappelpitjes, voor garnering
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het vocht van de tomaten met een zeef en zet het opgevangen vocht apart. Leg de tomaten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze een diepere kleur krijgen. Laat afkoelen in een kom.
  3. Plaats de pepers op een bakplaat en grill ze ongeveer 10 minuten, totdat de schillen geblakerd zijn. Zodra de pepers uit de oven komen, plaats je ze in vershoudzakjes om kort te stomen en de schil gemakkelijk te kunnen verwijderen. Snijd de pepers in de lengte open en verwijder voorzichtig de zaden.
  4. Terwijl de tomaten en pepers in de oven staan, begin je met de saus. Doe olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de gesnipperde ui en tomatenpuree toe en bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens het gezeefde tomatensap, sinaasappelsap, witte wijn en de geroosterde tomaten toe. Laat het mengsel 5 minuten sudderen op laag vuur.
  5. Pureer de saus in een blender tot een gladde massa. Giet de saus terug in de pan, breng aan de kook, voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Rooster de couscous in een droge pan op middelhoog vuur tot deze licht goudbruin is. Giet de couscous vervolgens in een andere pan met twee liter water en zout, en kook gedurende 10 minuten. Giet af en laat uitlekken, dek af en laat nog 10 minuten staan.
  7. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de cherrytomaten toe zout naar smaak. Na 4-5 minuten, de couscous toevoegen en alles goed doorroeren. Haal de pan van het vuur.
  8. Vul de pepers voorzichtig met de tomaten-couscous en serveer ze op een laagje van de tomatensaus. Garneer met de granaatappelpitjes.

Variatie Tip

Hou je niet van pittig eten?

Als jij of de kinderen niet van pittig eten houden, kun je in plaats van pepers gewone paprika's gebruiken. Rode, gele of groene paprika's werken allemaal prima en geven een zoetere smaak aan het gerecht zonder de pittigheid.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen