Snel klaar
Makkelijk
Gezond

Gevulde Courgettes

met knoflook en pijnboompitten

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze gevulde courgettes met een knapperige kruidenkorst zijn perfect voor een lichte, plantaardige maaltijd. Met verse kruiden, citroen en knoflook zijn ze niet alleen heerlijk, maar ook nog eens vol van smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je iets gezonds op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • 4 courgettes, in de lengte gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g verse broodkruimels
  • 1 citroen, rasp
  • 3 el olijfolie
  • 4 el oregano, fijngesneden
  • 1 tl tijm
  • 30 g pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Gebruik een theelepel om voorzichtig het zachte binnenste van de courgettes uit te hollen. Gooi het uitgeholde vruchtvlees weg.
  3. Meng in een kom de knoflook, broodkruimels, citroenrasp, olijfolie, oregano, tijm en peper en zout naar smaak. Roer goed door totdat alles gelijkmatig is verdeeld.
  4. Vul de uitgeholde courgettes voorzichtig met het kruidenmengsel. Strooi de pijnboompitten over de vulling.
  5. Leg de gevulde courgettes op een bakplaat en bak ze 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de courgettes zacht zijn en de broodkruimels goudbruin en knapperig zijn.

Variatie Tip

Hartige twist?

Voeg wat fijngesneden zongedroogde tomaten of olijven toe aan de vulling voor extra smaakdiepte. Je kunt ook wat geraspte Parmezaanse kaas over de pijnboompitten strooien voor een hartige twist.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen