Makkelijk
Koolhydraatarm
Snel klaar

Gevulde avocado's

met zalm en radijs

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
15 min.
4 pers.

Deze gevulde avocado's zijn een echte powermaaltijd! Boordevol gezonde vetten en eiwitten, perfect om je energielevels hoog te houden na een intensieve workout. De combinatie van zalm, dille, en radijsjes zorgt voor een frisse en smaakvolle maaltijd die je fit houdt.

Ingrediënten

  • 4 avocado's
  • 1,5 citroenen
  • 4 eieren
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 150 gram gerookte zalm, in kleine stukjes
  • 1 bos radijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de avocado's in de lengte door en verwijder de pitten. Hol de avocado's iets verder uit en bewaar het vruchtvlees apart. Besprenkel de avocadohelften met citroensap uit een halve citroen.
  2. Scheid de eieren. Klop de eiwitten licht op en meng deze met de gehakte dille en de fijngesneden gerookte zalm. Vul vier van de avocadohelften met dit mengsel. In de overige helften plaats je voorzichtig een eidooier.
  3. Zet de gevulde avocadohelften in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten.
  4. Bereid ondertussen de dressing door het sap van 1 citroen te mengen met de mosterd en olijfolie.
  5. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng ze door de dressing.
  6. Haal de avocado's uit de oven en garneer met de radijsplakjes. Serveer de rest van de radijsjes en het avocadovruchtvlees naast de gevulde avocadohelften.

Vega Tip

Vervang de zalm.

Kies voor blokjes feta of gegrilde aubergine om het gerecht vegetarisch te maken. Voeg eventueel wat extra kruiden zoals oregano of basilicum toe voor meer smaak.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen