Geroosterde harissa
aubergine met romige tahini-yoghurt

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze geroosterde aubergine met harissa en romige tahini-yoghurt is een heerlijk vegetarisch gerecht met een Mediterraanse twist. Ideaal voor een voedzaam voorgerecht of als bijgerecht vol smaak en gezonde ingrediënten. De pittige harissa, zachte aubergine en de frisse tahini-yoghurt vormen samen een gerecht dat zowel licht als vullend is – perfect voor een duurzaam en smakelijk diner.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 flinke el harissapasta
- 6 el olijfolie
- snufje zout
Voor de yoghurt:
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 el tahini
- 1/2 teentje knoflook, fijn geraspt
- sap van 1/2 citroen
- snufje zout
Voor de harissa-olie:
- 1 tl harissapasta
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in de lengte door, houd de steeltjes intact en snijd elke helft in drie of vier lange parten.
- Meng de harissapasta met 6 el olijfolie en een snufje zout. Bestrijk de aubergines royaal met de harissamix, of gebruik je handen om ze volledig te bedekken.
- Leg de aubergines op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met tahini, geraspte knoflook, citroensap en een snufje zout tot een gladde, romige yoghurt.
- Meng de resterende harissapasta en olijfolie in een klein schaaltje.
- Spreid de tahini-yoghurt uit over een serveerschaal, leg de geroosterde aubergineparten erop en besprenkel met de harissa-olie.
Serveer Tip
Maak de maaltijd af met couscous
Maak er een volledige maaltijd van door de aubergines te serveren met geroosterde couscous of parelgort en wat gegrilde groente, zoals paprika of courgette. De couscous neemt de smaken goed op en maakt het gerecht helemaal af.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Geroosterde harissa
aubergine met romige tahini-yoghurt
Deze geroosterde aubergine met harissa en romige tahini-yoghurt is een heerlijk vegetarisch gerecht met een Mediterraanse twist. Ideaal voor een voedzaam voorgerecht of als bijgerecht vol smaak en gezonde ingrediënten. De pittige harissa, zachte aubergine en de frisse tahini-yoghurt vormen samen een gerecht dat zowel licht als vullend is – perfect voor een duurzaam en smakelijk diner.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 flinke el harissapasta
- 6 el olijfolie
- snufje zout
Voor de yoghurt:
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 el tahini
- 1/2 teentje knoflook, fijn geraspt
- sap van 1/2 citroen
- snufje zout
Voor de harissa-olie:
- 1 tl harissapasta
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de aubergines in de lengte door, houd de steeltjes intact en snijd elke helft in drie of vier lange parten.
- Meng de harissapasta met 6 el olijfolie en een snufje zout. Bestrijk de aubergines royaal met de harissamix, of gebruik je handen om ze volledig te bedekken.
- Leg de aubergines op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met tahini, geraspte knoflook, citroensap en een snufje zout tot een gladde, romige yoghurt.
- Meng de resterende harissapasta en olijfolie in een klein schaaltje.
- Spreid de tahini-yoghurt uit over een serveerschaal, leg de geroosterde aubergineparten erop en besprenkel met de harissa-olie.