Geroosterde Bloemkool
met Druiven en Feta

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
35 min.

4 pers.
Zoek je een origineel en smaakvol vegetarisch gerecht dat je tafel kan opfleuren? Deze geroosterde bloemkool met druiven en feta is precies wat je nodig hebt. Dit gerecht combineert de natuurlijke zoetheid van druiven met de diepe, hartige smaken van geroosterde bloemkool en zoute feta. Met een paar eenvoudige stappen maak je van deze voedzame groente een prachtig middelpunt voor je maaltijd. Perfect voor wie houdt van pure, eerlijke smaken!
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 el rodewijnazijn
- 60 ml olijfolie
- 450 g feta
- 450 g pitloze rode druiven
- Verse oreganoblaadjes, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de steel van de bloemkool af en leg voorzichtig in de pan. Kook de bloemkool voor 10 minuten tot hij zacht is.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng ondertussen de gesnipperde sjalot en rodewijnazijn in een kom.
- Haal de bloemkool voorzichtig uit de pan en dep droog met keukenpapier. Laat 10 min. afkoelen en plaats de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bloemkool met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten tot hij begint te kleuren.
- Voeg de druiven toe aan de bakplaat met de bloemkool en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster 10 minuten.
- Snijd de feta is blokjes en bestrijk met olijfolie. Leg ze ook op de bakplaat en rooster nog eens 10-12 minuten tot de feta goudbruin is, de bloemkool helemaal goudbruin en de druiven zacht zijn. Haal alles uit de oven, besprenkel met de sjalotmengsel en garneer met verse oregano.
Serveer Tip
Extra bite
Strooi wat geroosterde noten, zoals walnoten of amandelen, over het gerecht voor extra crunch en een nootachtige smaak.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Geroosterde Bloemkool
met Druiven en Feta
Zoek je een origineel en smaakvol vegetarisch gerecht dat je tafel kan opfleuren? Deze geroosterde bloemkool met druiven en feta is precies wat je nodig hebt. Dit gerecht combineert de natuurlijke zoetheid van druiven met de diepe, hartige smaken van geroosterde bloemkool en zoute feta. Met een paar eenvoudige stappen maak je van deze voedzame groente een prachtig middelpunt voor je maaltijd. Perfect voor wie houdt van pure, eerlijke smaken!
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 el rodewijnazijn
- 60 ml olijfolie
- 450 g feta
- 450 g pitloze rode druiven
- Verse oreganoblaadjes, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de steel van de bloemkool af en leg voorzichtig in de pan. Kook de bloemkool voor 10 minuten tot hij zacht is.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng ondertussen de gesnipperde sjalot en rodewijnazijn in een kom.
- Haal de bloemkool voorzichtig uit de pan en dep droog met keukenpapier. Laat 10 min. afkoelen en plaats de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bloemkool met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten tot hij begint te kleuren.
- Voeg de druiven toe aan de bakplaat met de bloemkool en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster 10 minuten.
- Snijd de feta is blokjes en bestrijk met olijfolie. Leg ze ook op de bakplaat en rooster nog eens 10-12 minuten tot de feta goudbruin is, de bloemkool helemaal goudbruin en de druiven zacht zijn. Haal alles uit de oven, besprenkel met de sjalotmengsel en garneer met verse oregano.