Geroosterde aubergine
met bulgur en harissayoghurt

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
30-40 min.

4 pers.
2 pers.
Deze geroosterde aubergine met kruidige bulgur en frisse harissayoghurt is een voedzaam en kleurrijk gerecht, perfect voor een duurzame maaltijd. Met de warme smaken van komijn en harissa en een knapperige topping van amandelschaafsel en granaatappelpitjes biedt dit gerecht een rijke variatie aan smaken en texturen. Ideaal voor wie houdt van een gezonde en smaakvolle maaltijd met een Midden-Oosterse twist.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 tl komijn
- 4 el extra vergine olijfolie
Voor de bulgur:
- 150 g bulgur
- 5 g verse dille, fijngehakt
- 5 g verse peterselie, fijngehakt
- 5 g verse bieslook, fijngehakt
- scheutje extra vergine olijfolie
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 30 g pijnboompitten
Topping:
- 4 el amandelschaafsel
- extra dille
- granaatappelpitjes
Voor de harissayoghurt:
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 g verse munt, fijngehakt
- sap van 1/4 citroen
- 3 el pittige harissa
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder door de schil te snijden. Meng 4 el olijfolie met komijn, zout en peper, en bestrijk de auberginehelften ermee.
- Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze 30-40 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet apart.
- Laat de gekookte bulgur iets afkoelen en meng er dan de dille, peterselie, bieslook, olijfolie, citroenrasp en -sap, en de pijnboompitten door.
- Meng de yoghurt, harissa, citroensap, munt en knoflook tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is.
- Bak het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan.
- Smeer een laagje harissayoghurt op een bord, leg de geroosterde auberginehelften erop, en schep de bulgur eromheen. Bestrooi met amandelschaafsel, extra dille en granaatappelpitjes.
Serveertip
Serveer met warm flatbread
Of kies voor volkoren pita’s om de yoghurt en bulgur mee op te scheppen.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Geroosterde aubergine
met bulgur en harissayoghurt
Deze geroosterde aubergine met kruidige bulgur en frisse harissayoghurt is een voedzaam en kleurrijk gerecht, perfect voor een duurzame maaltijd. Met de warme smaken van komijn en harissa en een knapperige topping van amandelschaafsel en granaatappelpitjes biedt dit gerecht een rijke variatie aan smaken en texturen. Ideaal voor wie houdt van een gezonde en smaakvolle maaltijd met een Midden-Oosterse twist.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 tl komijn
- 4 el extra vergine olijfolie
Voor de bulgur:
- 150 g bulgur
- 5 g verse dille, fijngehakt
- 5 g verse peterselie, fijngehakt
- 5 g verse bieslook, fijngehakt
- scheutje extra vergine olijfolie
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 30 g pijnboompitten
Topping:
- 4 el amandelschaafsel
- extra dille
- granaatappelpitjes
Voor de harissayoghurt:
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 g verse munt, fijngehakt
- sap van 1/4 citroen
- 3 el pittige harissa
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder door de schil te snijden. Meng 4 el olijfolie met komijn, zout en peper, en bestrijk de auberginehelften ermee.
- Leg de aubergines op een bakplaat en rooster ze 30-40 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet apart.
- Laat de gekookte bulgur iets afkoelen en meng er dan de dille, peterselie, bieslook, olijfolie, citroenrasp en -sap, en de pijnboompitten door.
- Meng de yoghurt, harissa, citroensap, munt en knoflook tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is.
- Bak het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan.
- Smeer een laagje harissayoghurt op een bord, leg de geroosterde auberginehelften erop, en schep de bulgur eromheen. Bestrooi met amandelschaafsel, extra dille en granaatappelpitjes.