Geroosterde aardappelen
met zuurkool

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Dit gerecht heb je binnen een handomdraai gemaakt! Deze geroosterde aardappelen met zuurkool zijn heerlijk van smaak, voedzaam én budgetvriendelijk.
Ingrediënten
- 450 g krielaardappelen, in partjes
- 250 g zuurkool, uitgelekt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 tl karwijzaad
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de blokjes aardappelen, gesneden ui, zuurkool, karwijzaad en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Verspreid het mengsel in een enkele laag op een grote bakplaat.
- Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de aardappelen goudbruin en knapperig zijn. Roer halverwege de baktijd een keer om voor een gelijkmatige garing.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je het gerecht serveert.
- Serveer warm en geniet van deze smakelijke, voedzame maaltijd.
Variatie tip
VOEG KIPFILET TOE.
Wil je extra eiwitten? Voeg dan 350 g kipfilet toe. Bak de kipfilet in een pak tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens toe aan het aardappelmengsel en laat volledig garen in de oven.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Geroosterde aardappelen
met zuurkool
Dit gerecht heb je binnen een handomdraai gemaakt! Deze geroosterde aardappelen met zuurkool zijn heerlijk van smaak, voedzaam én budgetvriendelijk.
Ingrediënten
- 450 g krielaardappelen, in partjes
- 250 g zuurkool, uitgelekt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 tl karwijzaad
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de blokjes aardappelen, gesneden ui, zuurkool, karwijzaad en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Verspreid het mengsel in een enkele laag op een grote bakplaat.
- Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de aardappelen goudbruin en knapperig zijn. Roer halverwege de baktijd een keer om voor een gelijkmatige garing.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je het gerecht serveert.
- Serveer warm en geniet van deze smakelijke, voedzame maaltijd.