Gepofte zoete aardappelen
met avocado en paprika

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
60 min.

4 pers.
2 pers.
Deze gepofte zoete aardappelen zijn perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd na een actieve dag. Laag in koolhydraten, maar vol van smaak!
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 1 el crème fraîche
- 1 tomaat
- 200 g rundergehakt
- 1 rode paprika
- 140 g mais
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de zoete aardappelen grondig, prik er met een vork een paar gaatjes in, en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 60 minuten in de oven, totdat ze helemaal zacht zijn van binnen.
- Maak in de tussentijd de guacamole. Snijd de tomaat in kleine stukjes en de ui fijn. Prak het vruchtvlees uit de avocado fijn. Mix de ingrediënten samen met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rul het rundergehakt. Voeg halverwege de rest van de gesnipperde ui toe en bak dit mee totdat het gehakt mooi bruin is.
- Snijd ondertussen de rode paprika in kleine blokjes en voeg deze samen met de maïs toe aan het gehaktmengsel. Laat alles nog even bakken totdat de paprika zacht begint te worden.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd ze voorzichtig open in de lengte. Vul de aardappelen royaal met het gehaktmengsel en maak het geheel af met een flinke lepel verse guacamole.
Variatie Tip
Kies voor een friszure topping.
Voeg zuurkool toe als topping voor een frisse touch!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gepofte zoete aardappelen
met avocado en paprika
Deze gepofte zoete aardappelen zijn perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd na een actieve dag. Laag in koolhydraten, maar vol van smaak!
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 1 el crème fraîche
- 1 tomaat
- 200 g rundergehakt
- 1 rode paprika
- 140 g mais
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de zoete aardappelen grondig, prik er met een vork een paar gaatjes in, en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 60 minuten in de oven, totdat ze helemaal zacht zijn van binnen.
- Maak in de tussentijd de guacamole. Snijd de tomaat in kleine stukjes en de ui fijn. Prak het vruchtvlees uit de avocado fijn. Mix de ingrediënten samen met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rul het rundergehakt. Voeg halverwege de rest van de gesnipperde ui toe en bak dit mee totdat het gehakt mooi bruin is.
- Snijd ondertussen de rode paprika in kleine blokjes en voeg deze samen met de maïs toe aan het gehaktmengsel. Laat alles nog even bakken totdat de paprika zacht begint te worden.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd ze voorzichtig open in de lengte. Vul de aardappelen royaal met het gehaktmengsel en maak het geheel af met een flinke lepel verse guacamole.