Snel klaar
Makkelijk

Gehaktschotel

met Halloumi

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
15 min.
4 pers.

Deze schotel met rundergehakt, halloumi en spinazie is perfect voor een drukke gezinsavond. Snel te maken en vol van smaak, dit gerecht zal zeker in de smaak vallen bij iedereen aan tafel.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 400 g tomatensaus met gegrilde groenten
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g babyspinazie
  • 225 g halloumi, in plakken
  • 1 prei, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 g geraspte mozzarella
  • Verse basilicumblaadjes
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
  2. Pers de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het gehakt toe en rul tot het gaar is.
  3. Voeg vervolgens de cherrytomaten en prei toe. Bak aan voor 3 minuten. Voeg daarna de tomatensaus en oregano toe. Roer het geheel rustig door voor 5 minuten.
  4. Verdeel de spinazie over de ovenschaal gevolgd door het gehaktmengsel. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en verdeel de halloumi over de schaal.
  5. Plaats de ovenschaal in de oven voor 20 minuten of tot de halloumi lichtbruin is.
  6. Haal uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes.

Vega Tip

Kies voor vegetarisch gehakt.

Vervang het rundergehakt door een vegetarische variant.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen