Gehakt-Zuurkoolschotel
met Appel

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
Geniet van een klassieke ovenschotel die perfect is voor het hele gezin. Deze gehakt-zuurkoolschotel met appel combineert hartige en zoete smaken op een heerlijke manier.
Ingrediënten
- 500 g zuurkool
- 800 g verse aardappelpuree
- 300 g half-om-half gehakt
- 125 g gerookte spekreepjes
- 2 appels
- 1 tl tijm
- 2 tl kaneel
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Bak de spekreepjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe het gehakt in de pan en bak rul. Breng op smaak met de tijm, 1 tl kaneel, zout en peper.
- Laat de zuurkool uitlekken en schep het verdeel het over de ovenschaal. Verdeel vervolgens het gehakt en de spekreepjes eroverheen.
- Doe daarna de verse aardappelpuree erover. Maak de bovenkant glad met een spatel.
- Snij de appels in ringen en verdeel het bovenop de schotel. Bestrooi de appels met de rest van de kaneel.
- Bak de schotel in de oven gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Combinatie Tip
Voeg kaas toe.
Voeg een laagje geraspte kaas toe op de aardappelpuree voor een extra knapperige en smaakvolle topping.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gehakt-Zuurkoolschotel
met Appel
Geniet van een klassieke ovenschotel die perfect is voor het hele gezin. Deze gehakt-zuurkoolschotel met appel combineert hartige en zoete smaken op een heerlijke manier.
Ingrediënten
- 500 g zuurkool
- 800 g verse aardappelpuree
- 300 g half-om-half gehakt
- 125 g gerookte spekreepjes
- 2 appels
- 1 tl tijm
- 2 tl kaneel
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Bak de spekreepjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe het gehakt in de pan en bak rul. Breng op smaak met de tijm, 1 tl kaneel, zout en peper.
- Laat de zuurkool uitlekken en schep het verdeel het over de ovenschaal. Verdeel vervolgens het gehakt en de spekreepjes eroverheen.
- Doe daarna de verse aardappelpuree erover. Maak de bovenkant glad met een spatel.
- Snij de appels in ringen en verdeel het bovenop de schotel. Bestrooi de appels met de rest van de kaneel.
- Bak de schotel in de oven gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.