Gegrilde Courgettes
met crumble, honing en mozzarella

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
15 min.

4 pers.
2 pers.
Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat je tafel opfleurt? Deze gegrilde courgettes met een knapperige pijnboompitcrumble en een vleugje pittige honing is precies wat je nodig hebt! Dit gerecht combineert frisse, volle smaken met een subtiele kick van chili en de romigheid van buffelmozzarella. Perfect voor een duurzame en smaakvolle lichte maaltijd!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1-2 bollen buffelmozzarella
- 10 g pijnboompitten
- 1 dikke snee ciabatta
- 3 el honing
- 1 tl chili vlokken
- handjevol verse munt, blaadjes van de takjes gerist
- 4 el extra vergine olijfolie
- sap van ½ citroen
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
- Hak de ciabatta in kleine stukjes met een keukenmachine. Voeg de pijnboompitten toe en pulseer kort mee. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en rooster het broodkruim met de pijnboompitten in 5-8 min. goudbruin. Zet apart.
- Verwarm de honing samen met de chili vlokken in een klein pannetje tot het net begint te borrelen. Haal direct van het vuur en laat volledig afkoelen zodat de chili zijn smaak goed kan afgeven.
- Maal de munt fijn in een keukenmachine en voeg 4-5 el olijfolie toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd de courgettes in grove, dikke stukken. Verdeel ze over een bakplaat en bestrijk met olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Grill ze in de oven onder de grillstand tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 10-15 min.
- Leg de gegrilde courgettes op een groot bord of serveerschaal. Druppel wat van de muntolie erover. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de courgettes. Strooi de pijnboompitcrumble eroverheen en druppel de pittige honing en extra muntolie over het geheel. Maak af met wat vers gemalen zwarte peper.
Variatie Tip
Cherrytomaatjes voor extra smaak
Voeg een handvol geroosterde cherrytomaatjes toe voor een zoete, zure smaakbalans. Bestrijk de tomaten met een mix van verse knoflook en olie en rooster mee met de courgettes.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gegrilde Courgettes
met crumble, honing en mozzarella
Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat je tafel opfleurt? Deze gegrilde courgettes met een knapperige pijnboompitcrumble en een vleugje pittige honing is precies wat je nodig hebt! Dit gerecht combineert frisse, volle smaken met een subtiele kick van chili en de romigheid van buffelmozzarella. Perfect voor een duurzame en smaakvolle lichte maaltijd!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1-2 bollen buffelmozzarella
- 10 g pijnboompitten
- 1 dikke snee ciabatta
- 3 el honing
- 1 tl chili vlokken
- handjevol verse munt, blaadjes van de takjes gerist
- 4 el extra vergine olijfolie
- sap van ½ citroen
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
- Hak de ciabatta in kleine stukjes met een keukenmachine. Voeg de pijnboompitten toe en pulseer kort mee. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en rooster het broodkruim met de pijnboompitten in 5-8 min. goudbruin. Zet apart.
- Verwarm de honing samen met de chili vlokken in een klein pannetje tot het net begint te borrelen. Haal direct van het vuur en laat volledig afkoelen zodat de chili zijn smaak goed kan afgeven.
- Maal de munt fijn in een keukenmachine en voeg 4-5 el olijfolie toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd de courgettes in grove, dikke stukken. Verdeel ze over een bakplaat en bestrijk met olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Grill ze in de oven onder de grillstand tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 10-15 min.
- Leg de gegrilde courgettes op een groot bord of serveerschaal. Druppel wat van de muntolie erover. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de courgettes. Strooi de pijnboompitcrumble eroverheen en druppel de pittige honing en extra muntolie over het geheel. Maak af met wat vers gemalen zwarte peper.