Gegrilde asperges
met spiegelei

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
15 min.

4 pers.
2 pers.
Deze simpele maar smakelijke maaltijd is ideaal als lunch of koolhydraatarm diner. Met de knapperige groene asperges en smaakvolle spiegeleieren, is dit gerecht zowel voedzaam als verantwoord.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 350 g groene asperges
- 1 sjalot, fijngehakt
- Rasp van 1 citroen
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de asperges in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak tot deze zacht en geurig is.
- Breek de eieren in de pan en bak ze tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog wel vloeibaar. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de asperges uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Besprenkel met de balsamicoazijn en de citroenrasp.
- Serveer direct en geniet van deze eenvoudige, smaakvolle maaltijd.
Combinatie Tip
Volkoren brood.
Serveer de spiegeleieren en asperges met een knapperig stuk volkorenbrood voor een complete en gebalanceerde maaltijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gegrilde asperges
met spiegelei
Deze simpele maar smakelijke maaltijd is ideaal als lunch of koolhydraatarm diner. Met de knapperige groene asperges en smaakvolle spiegeleieren, is dit gerecht zowel voedzaam als verantwoord.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 350 g groene asperges
- 1 sjalot, fijngehakt
- Rasp van 1 citroen
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de asperges in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak tot deze zacht en geurig is.
- Breek de eieren in de pan en bak ze tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog wel vloeibaar. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de asperges uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Besprenkel met de balsamicoazijn en de citroenrasp.
- Serveer direct en geniet van deze eenvoudige, smaakvolle maaltijd.