Gebraden
varkensschouder met wortel en aardappel

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
3-4 uur

4 pers.
6 pers.
Dit recept is ideaal voor een relaxte thuiswerkdag of een gezellig weekend. Terwijl de oven het werk doet, kun je lekker ontspannen of iets anders doen. Het resultaat? Mals vlees, knapperige groenten en volle smaken die iedereen aan tafel zullen verrassen. Echt een aanrader!
Ingrediënten
- 1,5 kg varkensschouder zonder bot of procureur
- 400 g ui, gehakt
- 500 g wortels, in plakjes
- 500 g aardappelen, in stukken
- 240 ml groentebouillon
- 4 teentjes knoflook
- 2 el karwijzaad
- 1 el paprika
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd met een mes lichte lijntjes in het vlees. Meng in een kleine kom het zout, de gemalen zwarte peper, karwijzaad, 3 el olijfolie en paprika. Wrijf dit mengsel over de varkensschouder.
- Doe olijfolie in een oven bestendige braadpan. Voeg de gehakte ui, plakjes wortel, aardappelen en knoflook toe. Bak de groenten 5 minuten tot ze lichtbruin en geurig zijn.
- Plaats de varkensschouder met de vetkant naar boven in de pan en voeg de groentebouillon toe.
- Rooster de varkensschouder 3-4 uur, of tot het vlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt.
- Haal de pan uit de oven en laat de varkensschouder 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Combinatie tip
Voeg een zuurtje toe.
Deze varkensschouder smaakt ook heerlijk met de friszure smaak van zuurkool. Voeg de zuurkool toe aan de groenten voor een smaakvolle én voedzame maaltijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gebraden
varkensschouder met wortel en aardappel
Dit recept is ideaal voor een relaxte thuiswerkdag of een gezellig weekend. Terwijl de oven het werk doet, kun je lekker ontspannen of iets anders doen. Het resultaat? Mals vlees, knapperige groenten en volle smaken die iedereen aan tafel zullen verrassen. Echt een aanrader!
Ingrediënten
- 1,5 kg varkensschouder zonder bot of procureur
- 400 g ui, gehakt
- 500 g wortels, in plakjes
- 500 g aardappelen, in stukken
- 240 ml groentebouillon
- 4 teentjes knoflook
- 2 el karwijzaad
- 1 el paprika
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd met een mes lichte lijntjes in het vlees. Meng in een kleine kom het zout, de gemalen zwarte peper, karwijzaad, 3 el olijfolie en paprika. Wrijf dit mengsel over de varkensschouder.
- Doe olijfolie in een oven bestendige braadpan. Voeg de gehakte ui, plakjes wortel, aardappelen en knoflook toe. Bak de groenten 5 minuten tot ze lichtbruin en geurig zijn.
- Plaats de varkensschouder met de vetkant naar boven in de pan en voeg de groentebouillon toe.
- Rooster de varkensschouder 3-4 uur, of tot het vlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt.
- Haal de pan uit de oven en laat de varkensschouder 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.