Gebakken Tandoori
Kip Curry

Voorbereiding:
80 min.

Oventijd:
45 min.

4 pers.
4-6 pers.
Boost je energie met deze eiwitrijke gebakken Tandoori kip curry, geïnspireerd door de rijke en aromatische smaken van de Indiase keuken. Perfect voor een actieve levensstijl, boordevol smaak en voedzame ingrediënten. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol met eiwitten om je spieren te ondersteunen en je fit te houden.
Ingrediënten
- 600 g kippenpootjes of kippendijfilets
- 1 rode ui, in parten gesneden
- 360 ml volle yoghurt
- 3 el tomatenpuree
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl geperste gember
- 2 el tandoori masala poeder
- 1½ tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ¼ tl cayennepeper
- 1 kleine groene chilipeper, doormidden gesneden
- 10 gram korianderblaadjes
- 1 citroen, geperst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Meng in een grote kom de yoghurt, tomatenpuree, olie, geperste knoflook, geperste gember, tandoori masala poeder, komijnzaad, paprikapoeder, kurkumapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, chilipoeder en zout tot een gladde marinade. Gebruik eventueel een blender.
- Voeg de kipstukken toe aan de kom en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en laat de kip minstens 1 uur marineren in de koelkast. Voor de beste smaak, marineer de kip een hele nacht.
- Leg de gemarineerde kipstukken en de gesneden rode ui in een ovenschaal.
- Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de kipstukken halverwege de baktijd om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden.
- Haal de kip uit de oven en laat een paar minuten rusten.
- Garneer met verse korianderblaadjes en besprenkel met vers geperst citroensap.
Serveer Tip
Serveer met een salade en naanbrood
Serveer de kip met een verse groene salade en met naanbrood voor een complete maaltijd.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Gebakken Tandoori
Kip Curry
Boost je energie met deze eiwitrijke gebakken Tandoori kip curry, geïnspireerd door de rijke en aromatische smaken van de Indiase keuken. Perfect voor een actieve levensstijl, boordevol smaak en voedzame ingrediënten. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol met eiwitten om je spieren te ondersteunen en je fit te houden.
Ingrediënten
- 600 g kippenpootjes of kippendijfilets
- 1 rode ui, in parten gesneden
- 360 ml volle yoghurt
- 3 el tomatenpuree
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl geperste gember
- 2 el tandoori masala poeder
- 1½ tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ¼ tl cayennepeper
- 1 kleine groene chilipeper, doormidden gesneden
- 10 gram korianderblaadjes
- 1 citroen, geperst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Meng in een grote kom de yoghurt, tomatenpuree, olie, geperste knoflook, geperste gember, tandoori masala poeder, komijnzaad, paprikapoeder, kurkumapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, chilipoeder en zout tot een gladde marinade. Gebruik eventueel een blender.
- Voeg de kipstukken toe aan de kom en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en laat de kip minstens 1 uur marineren in de koelkast. Voor de beste smaak, marineer de kip een hele nacht.
- Leg de gemarineerde kipstukken en de gesneden rode ui in een ovenschaal.
- Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de kipstukken halverwege de baktijd om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden.
- Haal de kip uit de oven en laat een paar minuten rusten.
- Garneer met verse korianderblaadjes en besprenkel met vers geperst citroensap.