Makkelijk
Gezond
Snel klaar

Garnalen Traybake

met chorizo en zuurkool

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
3 pers.

Op zoek naar een voedzame en makkelijk te bereiden maaltijd die je zonder moeite op tafel zet? Deze bakplaat met garnalen, chorizo, en een verrassende twist van zuurkool zit boordevol smaak en groenten. Ideaal voor een drukke avond waarop je toch iets speciaals wilt serveren. Alles gaat op één bakplaat de oven in, dus weinig afwas én snel klaar!

Ingrediënten

  • 300 gr garnalen, gepeld
  • 1 courgette
  • 150 gr chorizo
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 400 gr zoete aardappel
  • 150 gr zuurkool
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • chili naar smaak
  • 1 rode ui
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal.
  2. Was de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes. Snijd de puntpaprika’s in ringen en de rode ui in halve ringen. De courgette mag je ook in plakjes snijden.
  3. Meng de olijfolie met gerookte paprika, komijn, knoflook, zout en chili.
  4. Meng de groenten met de marinade en verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat. Leg de plakjes chorizo bovenop de groenten en voeg daarna de zuurkool toe, verspreid over de groenten en chorizo.
  5. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het geheel 20 minuten. Voeg na 20 minuten de garnalen toe en bak alles nog eens 5 minuten, tot de garnalen gaar en lichtroze zijn.

Combinatie Tip

Serveer met groene salade.

Serveer deze maaltijd met een frisse groene salade met een dressing van citroen en olijfolie voor extra frisheid.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen