Frittata
Met Zuurkool en Rookworst

Voorbereiding:
10 min.

Oventijd:
15 min.

4 pers.
Boost je energie met deze eiwitrijke zuurkool frittata, perfect voor een gezonde maaltijd na een actieve dag. Deze frittata is snel te maken en barst van de smaak, ideaal voor een fit en gezond leven.
Ingrediënten
- 350 g zuurkool, uitgelekt
- 1 rookworst, in plakjes
- 5 eieren
- 3 el kookroom
- 50 g geraspte kaas
- 25 g verse peterselie, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of een ovenbestendige koekenpan licht in met olijfolie.
- Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal of pan. Leg de plakjes rookworst bovenop de zuurkool.
- Klop in een grote kom de eieren los met de kookroom. Voeg de geraspte kaas, peper en zout toe en meng goed.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de zuurkool en rookworst. Strooi een deel van de geraspte kaas over het mengels.
- Bak de frittata in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het eimengsel volledig gestold.
- Haal de frittata uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met de verse peterselie. Snijd de frittata in stukken en serveer warm.
Combinatie Tip
Voeg groentes toe
Voeg wat gesneden paprika of spinazie toe aan het eimengsel voor extra groenten.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Frittata
Met Zuurkool en Rookworst
Boost je energie met deze eiwitrijke zuurkool frittata, perfect voor een gezonde maaltijd na een actieve dag. Deze frittata is snel te maken en barst van de smaak, ideaal voor een fit en gezond leven.
Ingrediënten
- 350 g zuurkool, uitgelekt
- 1 rookworst, in plakjes
- 5 eieren
- 3 el kookroom
- 50 g geraspte kaas
- 25 g verse peterselie, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of een ovenbestendige koekenpan licht in met olijfolie.
- Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal of pan. Leg de plakjes rookworst bovenop de zuurkool.
- Klop in een grote kom de eieren los met de kookroom. Voeg de geraspte kaas, peper en zout toe en meng goed.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de zuurkool en rookworst. Strooi een deel van de geraspte kaas over het mengels.
- Bak de frittata in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het eimengsel volledig gestold.
- Haal de frittata uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met de verse peterselie. Snijd de frittata in stukken en serveer warm.