Frittata
met Wintergroenten

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
45 min.

4 pers.
Duik in de wereld van plantaardig comfort food met deze frittata vol winterse groenten. Het is een heerlijke manier om restjes op te maken en de smaken van het seizoen te omarmen. Perfect voor een gezellige lunch of een snel diner, en helemaal in lijn met een duurzame levensstijl.
Ingrediënten
- 750 g wintergroenten (bijv. pompoen, pastinaak, zoete aardappel)
- 8 eieren
- Een scheutje room
- 20 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 20 g platte peterselie, grof gehakt
- 1 el gedroogde tijm
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- Peper en zeezout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 2-3 cm. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes.
- Doe de groenten en ui in een braadslee en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met tijm, zout en peper.
- Besprenkel met olijfolie en rooster de groenten 45 minuten in de oven.
- Kluts de eieren in een kom en meng met de room, Parmezaanse kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de groenten uit de oven en verwijder de velletjes van de knoflook.
- Schenk het eimengsel over de groenten en zet de braadslee terug in de oven voor 15 minuten, tot de frittata stevig is.
- Serveer de frittata warm met boerenbrood en roomboter of zelfgemaakte kruidenboter.
Variatie Tip
Nooit genoeg kaas!
Voor een extra smaakexplosie, voeg wat geraspte kaas of stukjes feta toe aan het eimengsel. Het maakt deze frittata nog rijker en heerlijker!
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Frittata
met Wintergroenten
Duik in de wereld van plantaardig comfort food met deze frittata vol winterse groenten. Het is een heerlijke manier om restjes op te maken en de smaken van het seizoen te omarmen. Perfect voor een gezellige lunch of een snel diner, en helemaal in lijn met een duurzame levensstijl.
Ingrediënten
- 750 g wintergroenten (bijv. pompoen, pastinaak, zoete aardappel)
- 8 eieren
- Een scheutje room
- 20 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 20 g platte peterselie, grof gehakt
- 1 el gedroogde tijm
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- Peper en zeezout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 2-3 cm. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes.
- Doe de groenten en ui in een braadslee en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met tijm, zout en peper.
- Besprenkel met olijfolie en rooster de groenten 45 minuten in de oven.
- Kluts de eieren in een kom en meng met de room, Parmezaanse kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de groenten uit de oven en verwijder de velletjes van de knoflook.
- Schenk het eimengsel over de groenten en zet de braadslee terug in de oven voor 15 minuten, tot de frittata stevig is.
- Serveer de frittata warm met boerenbrood en roomboter of zelfgemaakte kruidenboter.