Snel klaar
Eiwitrijk

Frittata met feta

en groene asperges

Voorbereiding:
5 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
2 pers.

Deze frittata met feta en groene asperges is eenvoudig te maken en zit vol frisse smaken. De zoute feta combineert perfect met de zachte asperges, waardoor je met minimale inspanning een heerlijke maaltijd uit de oven op tafel zet. Ideaal wanneer je zin hebt in iets lichts en smaakvols.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 200 gram groene asperges
  • 100 gram doperwten
  • 5 eieren
  • 100 gram roomkaas met kruiden
  • 6 plakken bacon
  • 75 gram feta
  • Olijfolie
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  3. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd in fijne blokjes.
  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de groene asperges 3 minuten tot ze net beetgaar zijn.
  5. Verhit een grillpan en bak de plakken bacon krokant zonder olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snipper in fijne stukjes.
  6. Klop de eieren los met de roomkaas in een mengkom.
  7. Verdeel het ui-paprika mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hier de groene asperges op en voeg de doperwten toe.
  8. Verdeel de stukjes bacon over de schaal. Schenk het ei-roomkaas mengsel over de groenten en verkruimel de feta boven de frittata.
  9. Bak de frittata 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en een krokant korstje heeft.

Variatie Tip

Nieuwe groenten

Probeer eens andere groenten zoals spinazie of champignons toe te voegen voor een andere smaakbeleving. Of vervang de bacon door gerookte zalm voor een visvariant.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen