Franse Quiche
met broccoli en spekjes

Voorbereiding:
25 min

Oventijd:
30 - 35 min

4 pers.
Het is koud buiten, maar we halen de warmte terug in huis door te denken aan de afgelopen vakantie naar Frankrijk. Deze heerlijke Franse quiche met broccoli en spekjes brengt de smaak van Frankrijk naar jouw keuken. Het is een voedzaam en eenvoudig te maken gerecht waar het hele gezin van zal genieten!
Ingrediënten
- 1 rol vers quichedeeg
- 300g broccoli, in roosjes
- 150g spekjes
- 100g cashewnoten, grof gehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 100g geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekjes krokant. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg de broccoli toe en bak nog even kort mee.
- Verdeel het broccoli-spekjes mengsel gelijkmatig over de quichebodem. Strooi de gehakte cashewnoten erover.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom, geraspte kaas, zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling in de quichevorm.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Variatie Tip
Vervang de spekjes
Vervang de spekjes door kip voor meer eiwitten. Dit zorgt voor een heerlijke variatie en extra voedingswaarde.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Franse Quiche
met broccoli en spekjes
Het is koud buiten, maar we halen de warmte terug in huis door te denken aan de afgelopen vakantie naar Frankrijk. Deze heerlijke Franse quiche met broccoli en spekjes brengt de smaak van Frankrijk naar jouw keuken. Het is een voedzaam en eenvoudig te maken gerecht waar het hele gezin van zal genieten!
Ingrediënten
- 1 rol vers quichedeeg
- 300g broccoli, in roosjes
- 150g spekjes
- 100g cashewnoten, grof gehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 100g geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekjes krokant. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg de broccoli toe en bak nog even kort mee.
- Verdeel het broccoli-spekjes mengsel gelijkmatig over de quichebodem. Strooi de gehakte cashewnoten erover.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom, geraspte kaas, zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling in de quichevorm.
- Bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.