Eiwitrijke
Spaghetti-Zuurkoolschotel

Voorbereiding:
20 min.

Oventijd:
25 min.

4 pers.
Deze spaghetti-zuurkoolschotel zit boordevol eiwitten en brengt Italiaanse en Hollandse smaken samen. Met de frisheid van zuurkool, krokante spekjes en een romige kaastopping is het een heerlijk gerecht voor een koude winteravond. Makkelijk te maken en perfect voor iedereen met een drukke, actieve levensstijl.
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 1 bouillonblokje
- 250 g spekblokjes
- 125 g zure room
- 2 tl paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 300 g zuurkool
- 4 el paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el margarine
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de spaghetti in een pan met water en het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat uitlekken.
- Verhit 1 el margarine in een pan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
- Voeg de zure room, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de zuurkool toe en verwarm kort mee.
- Meng in een kom het paneermeel met de geraspte belegen kaas en Parmezaanse kaas.
- Pel de knoflook en halveer deze. Wrijf een ovenschotel in met de knoflook en vet daarna in met boter.
- Schep een derde van de spaghetti in de ovenschotel en verdeel de helft van het zuurkoolmengsel erover. Herhaal deze stap en eindig met de rest van de spaghetti.
- Bestrooi met het paneermeelmengsel en verdeel klontjes boter erover.
- Bak de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot hij goudbruin en krokant is.
Variatie Tip
Kies voor extra groenten
Voeg spinazie toe of kies bijvoorbeeld voor broccoli rijst.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Eiwitrijke
Spaghetti-Zuurkoolschotel
Deze spaghetti-zuurkoolschotel zit boordevol eiwitten en brengt Italiaanse en Hollandse smaken samen. Met de frisheid van zuurkool, krokante spekjes en een romige kaastopping is het een heerlijk gerecht voor een koude winteravond. Makkelijk te maken en perfect voor iedereen met een drukke, actieve levensstijl.
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 1 bouillonblokje
- 250 g spekblokjes
- 125 g zure room
- 2 tl paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 300 g zuurkool
- 4 el paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el margarine
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de spaghetti in een pan met water en het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat uitlekken.
- Verhit 1 el margarine in een pan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
- Voeg de zure room, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de zuurkool toe en verwarm kort mee.
- Meng in een kom het paneermeel met de geraspte belegen kaas en Parmezaanse kaas.
- Pel de knoflook en halveer deze. Wrijf een ovenschotel in met de knoflook en vet daarna in met boter.
- Schep een derde van de spaghetti in de ovenschotel en verdeel de helft van het zuurkoolmengsel erover. Herhaal deze stap en eindig met de rest van de spaghetti.
- Bestrooi met het paneermeelmengsel en verdeel klontjes boter erover.
- Bak de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot hij goudbruin en krokant is.