Eiwitrijke Kipgehaktballetjes
met Geroosterde Groenten

Voorbereiding:
20 mins.

Oventijd:
30 mins.

4 pers.
Deze eiwitrijke kipgehaktballetjes met geroosterde groenten uit de oven zijn ideaal na een stevige workout of gewoon voor een gezonde maaltijd doordeweeks. Alles wordt eenvoudig in de oven gebakken en de sticky saus maakt het geheel helemaal af!
Ingrediënten
Groentemengsel:
- 600 g aardappels
- 175 g courgette
- 220 g rode puntpaprika
- 175 g wortel
- 150 g gele ui
- 10 g verse peterselie
- 45 ml olijfolie
- 50 ml water
- 4 g zout
- 4 g knoflookpoeder
- 4 g uienpoeder
- 1 g gedroogde peterselie
Kipmengsel:
- 425 g kipgehakt
- 3,5 g zout
- 5 g verse peterselie
- 6 g ras el hanout
- 3 g uienpoeder
- 3 g knoflookpoeder
- 25 ml olijfolie
Saus:
- 30 g honing
- 15 g ketjap manis
- 20 g ketchup
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de aardappels in blokjes, snijd de courgette, paprika, wortel en ui in stukken. Hak de peterselie fijn.
- Meng in een diepe kom de olijfolie, water, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en gedroogde peterselie. Voeg de gesneden groenten toe en meng goed door elkaar.
- Meng in een andere kom het kipgehakt met zout, ras el hanout, uienpoeder, knoflookpoeder, olijfolie en verse peterselie. Vorm hier balletjes van en druk ze lichtjes plat.
- Leg het groentemengsel in een ovenschaal, verdeel de kipgehaktballetjes eroverheen. Dek af met bakpapier en aluminiumfolie. Bak 25-30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
- Meng ondertussen de honing, ketjap manis en ketchup in een kom.
- Haal de ovenschaal uit de oven, bestrijk de kipgehaktballetjes met de sticky saus en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Serveertip
Zin in een frisse twist?
Serveer deze eiwitrijke kipgehaktballetjes met een frisse komkommersalade voor extra balans. Snijd een komkommer in dunne plakjes en meng met wat rode ui, verse munt en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg daarbij een flinke schep romige yoghurt, eventueel gemengd met wat knoflook en citroenrasp, voor een verfrissende touch.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Eiwitrijke Kipgehaktballetjes
met Geroosterde Groenten
Deze eiwitrijke kipgehaktballetjes met geroosterde groenten uit de oven zijn ideaal na een stevige workout of gewoon voor een gezonde maaltijd doordeweeks. Alles wordt eenvoudig in de oven gebakken en de sticky saus maakt het geheel helemaal af!
Ingrediënten
Groentemengsel:
- 600 g aardappels
- 175 g courgette
- 220 g rode puntpaprika
- 175 g wortel
- 150 g gele ui
- 10 g verse peterselie
- 45 ml olijfolie
- 50 ml water
- 4 g zout
- 4 g knoflookpoeder
- 4 g uienpoeder
- 1 g gedroogde peterselie
Kipmengsel:
- 425 g kipgehakt
- 3,5 g zout
- 5 g verse peterselie
- 6 g ras el hanout
- 3 g uienpoeder
- 3 g knoflookpoeder
- 25 ml olijfolie
Saus:
- 30 g honing
- 15 g ketjap manis
- 20 g ketchup
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de aardappels in blokjes, snijd de courgette, paprika, wortel en ui in stukken. Hak de peterselie fijn.
- Meng in een diepe kom de olijfolie, water, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en gedroogde peterselie. Voeg de gesneden groenten toe en meng goed door elkaar.
- Meng in een andere kom het kipgehakt met zout, ras el hanout, uienpoeder, knoflookpoeder, olijfolie en verse peterselie. Vorm hier balletjes van en druk ze lichtjes plat.
- Leg het groentemengsel in een ovenschaal, verdeel de kipgehaktballetjes eroverheen. Dek af met bakpapier en aluminiumfolie. Bak 25-30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
- Meng ondertussen de honing, ketjap manis en ketchup in een kom.
- Haal de ovenschaal uit de oven, bestrijk de kipgehaktballetjes met de sticky saus en zet nog 5 minuten terug in de oven.