Makkelijk

Curry

met kikkererwten en lamsvlees

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.
6 pers.

Dit gerecht is een heerlijke eenpansmaaltijd die perfect is voor drukke dagen. Met sappige lamskoteletten, voedzame kikkererwten en romige kokosmelk, biedt het een smaakvolle combinatie die iedereen aan tafel zal waarderen. Probeer dit recept ook eens met een twist! Door zuurkool toe te voegen, wordt het vlees extra mals. Een verrassend en hartig gerecht waar het hele gezin van zal genieten!

Ingrediënten

  • 1 komkommer, fijngehakt
  • 4 el geraspte kokos
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 bosuitjes, dun gesneden
  • 6 lamskoteletten
  • 75 g korma currypasta
  • 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 450 g rijst
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de komkommer fijn en meng met 125 ml kokosmelk, geraspte kokos en de helft van de gesneden bosuitjes in een kom. Mix het goed en zet apart.
  3. Snijd de broccoli in stukjes en kook deze gedurende 5 minuten. Giet ze vervolgens af en zet apart. Marineer ondertussen de lamskoteletten in een grote kom met de helft van de korma currypasta.
  4. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de lamskoteletten aan beide kanten snel aan, 1 minuut per kant, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
  5. Voeg de resterende currypasta toe aan de pan en bak 1 minuut terwijl je goed roert. Voeg de kikkererwten, broccoli en de resterende kokosmelk toe. Breng dit mengsel kort aan de kook.
  6. Dek de pan af met aluminiumfolie of een ovenbestendige deksel en plaats het in de voorverwarmde oven. Laat het geheel 20-25 minuten bakken in de oven, of totdat het lamsvlees gaar is en de groenten zacht zijn.
  7. Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking.
  8. Haal uit de oven en laat het geheel een paar minuten rusten. Serveer de curry met rijst en top af met de kokos sambal.

Variatie Tip

Voeg zuurkool toe.

Voeg 400 g zuurkool toe aan de ovenschaal voor een extra smaakvolle twist. De zuren in de zuurkool helpen het lamsvlees nog malser te maken doordat ze het vlees tijdens het garen verder verzachten.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen