Snel klaar
Makkelijk

Cheesy Gehaktballetjes

met zuurkool

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
25 min.
4 pers.

Deze ovenschotel met gehaktballetjes en zuurkool is een echte familiefavoriet! Hij is snel en eenvoudig te maken en zit boordevol heerlijke smaken. De combinatie van hartige gehaktballetjes, zuurkool en smeltende Zwitserse kaas is gewoon onweerstaanbaar.

Ingrediënten

  • 360 g gehaktballetjes
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 200 g Zwitserse kaas
  • 300 ml groente bouillon
  • 2 augurken, in kleine stukken
  • 2 tomaten, in kleine stukken
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 el karwijzaad
  • 25 g verse basilicum
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in.
  2. Verdeel de gehaktballetjes gelijkmatig in de ovenschaal.
  3. Snijd de augurken, tomaten en sjalotten. Maak de groente bouillon en laat de zuurkool uitlekken. Meng in een grote kom de groente bouillon, augurk, tomaat, sjalotten, mayonaise, zuurkool en karwijzaad. Mix het goed door.
  4. Schep het zuurkoolmengsel gelijkmatig over de gehaktballetjes in de ovenschaal. Strooi vervolgens de kaas gelijkmatig over de gehaktballetjes.
  5. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
  6. Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Serveer Tip

Lekker met een frisse groene salade

Serveer de ovenschotel met een frisse groene salade en volkoren brood voor een complete en gebalanceerde maaltijd.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen