Gezond
Eiwitrijk

Cajun-kipdijen

met feta, geroosterde groenten en rijst

Voorbereiding:
20 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.
2 pers.

Deze Cajun-kipdijen met geroosterde groenten en feta vormen een krachtige maaltijd boordevol eiwitten en smaak. Perfect om het energieniveau een boost te geven na een intensieve training. Snel en eenvoudig te bereiden, ideaal voor een actieve levensstijl. Bovendien is het handig om vooraf te maken, zodat er altijd een gezonde maaltijd klaarstaat.

Ingrediënten

  • 4 kipdijfilets
  • 1 el Cajunkruiden
  • 1 el olijfolie
  • 90 g droge langkorrelige rijst (of vervang door quinoa of bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme variant)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaten
  • 1 tl gemengde kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 40 g fetakaas
  • Verse peterselie voor garnering
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Meng de kipdijfilets met Cajunkruiden en 0,5 el olijfolie. Laat 15 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette, paprika, ui en halveer de tomaten.
  3. Doe de groenten in een ovenschaal en meng met kruiden, knoflookpoeder, chilivlokken, zout, peper en de resterende 0,5 el olijfolie.
  4. Leg de gemarineerde kip bovenop de groenten in de ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking en houd deze warm.
  6. Haal de schaal uit de oven, verkruimel de feta erover en garneer met peterselie.
  7. Verdeel de rijst over twee borden, schep de kip en groenten erbij en serveer.

Variatie Tip

Extra eiwitten toevoegen

Voor een extra eiwitboost kunnen er kikkererwten aan de groenten worden toegevoegd. Ook lekker: vervang de kip door blokjes tofu of tempeh voor een vegetarische variant rijk aan proteïnen. Zo blijft het gerecht gezond en passend binnen een fit leven.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen