Snel klaar
Makkelijk

Broodje

Hotdog

Voorbereiding:
10 min.
Oventijd:
10 min.
4 pers.

Na de voetbal, of gewoon heerlijk op de zondagmiddag: een broodje hotdog. Dit is misschien wel mijn guilty pleasure. De zuurkool geeft een frisse smaak en bevat veel goede stoffen. Zo stimuleert het bijvoorbeeld je spijsvertering.

Ingrediënten

  • 8 volkoren afbakbroodjes
  • 8 hotdogs uit blik
  • 100 g zuurkool, uitgelekt
  • 4 grote augurken, in plakjes
  • Gebakken uitjes, naar smaak
  • Mosterd, naar smaak
  • Ketchup, naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de volkoren afbakbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de hotdogs in een pan met water op middelhoog vuur totdat ze goed warm zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Snijd de afgebakken broodjes open en leg in elk broodje een hotdog.
  4. Verdeel de zuurkool gelijkmatig over de hotdogs.
  5. Voeg plakjes augurk toe naar smaak en bestrooi met gebakken uitjes voor een lekkere crunch.
  6. Garneer de broodjes met mosterd en ketchup naar smaak.

Combinatie tip

VOEG KAAS TOE.

Haal de broodjes na 5 minuten uit de oven en snijd ze open. Voeg geraspte kaas toe aan de broodjes, voordat de hotdogs erin gelegd worden. Voeg wat geraspte kaas toe aan de broodjes voordat je de hotdogs erin legt en stop ze terug in de oven.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen