Na de voetbal, of gewoon heerlijk op de zondagmiddag: een broodje hotdog. Dit is misschien wel mijn guilty pleasure. De zuurkool geeft een frisse smaak en bevat veel goede stoffen. Zo stimuleert het bijvoorbeeld je spijsvertering.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de volkoren afbakbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de hotdogs in een pan met water op middelhoog vuur totdat ze goed warm zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Snijd de afgebakken broodjes open en leg in elk broodje een hotdog.
Verdeel de zuurkool gelijkmatig over de hotdogs.
Voeg plakjes augurk toe naar smaak en bestrooi met gebakken uitjes voor een lekkere crunch.
Garneer de broodjes met mosterd en ketchup naar smaak.
Combinatie tip
VOEG KAAS TOE.
Haal de broodjes na 5 minuten uit de oven en snijd ze open. Voeg geraspte kaas toe aan de broodjes, voordat de hotdogs erin gelegd worden. Voeg wat geraspte kaas toe aan de broodjes voordat je de hotdogs erin legt en stop ze terug in de oven.
Na de voetbal, of gewoon heerlijk op de zondagmiddag: een broodje hotdog. Dit is misschien wel mijn guilty pleasure. De zuurkool geeft een frisse smaak en bevat veel goede stoffen. Zo stimuleert het bijvoorbeeld je spijsvertering.
Ingrediënten
8 volkoren afbakbroodjes
8 hotdogs uit blik
100 g zuurkool, uitgelekt
4 grote augurken, in plakjes
Gebakken uitjes, naar smaak
Mosterd, naar smaak
Ketchup, naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de volkoren afbakbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de hotdogs in een pan met water op middelhoog vuur totdat ze goed warm zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Snijd de afgebakken broodjes open en leg in elk broodje een hotdog.
Verdeel de zuurkool gelijkmatig over de hotdogs.
Voeg plakjes augurk toe naar smaak en bestrooi met gebakken uitjes voor een lekkere crunch.
Garneer de broodjes met mosterd en ketchup naar smaak.