Bonenschotel
met Braadworst

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
Deze eenvoudige en voedzame bonenschotel is een heerlijke keuze voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. Geniet van de combinatie van verse groenten, braadworsten en een verfrissende dressing.
Ingrediënten
- 400 g varkens braadworsten (4 stuks)
- 720 g witte bonen in pot
- 1 kg zuurkool, uitgelekt
- 2 uien, fijngesnipperd
- 200 g Griekse yoghurt
- 80 g rucola
- 0,5 citroen
- 4 tl Provençaalse kruiden
- 4 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ovenschaal licht in met olijfolie.
- Snipper de uien. Spoel de witte bonen af en laat deze uitlekken. Laat ook de zuurkool uitlekken.
- Verdeel de ui, witte bonen en zuurkool over de ovenschaal. Leg de braadworsten bovenop en bestrooi met de Provençaalse kruiden.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel 30 minuten of tot de braadworsten gaar zijn en de bovenkant lichtbruin is.
- Terwijl de schotel in de oven staat, maak je de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd. Pers de citroen en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de schotel uit de oven en verdeel de rucola erover. Serveer met de dressing aan de zijkant.
Combinatie tip
Voeg gehalveerde cherrytomaatjes toe
Voeg wat gehalveerde cherrytomaatjes toe aan de schotel voordat je deze in de oven zet voor een extra smaakvolle twist en een mooie kleur.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Bonenschotel
met Braadworst
Deze eenvoudige en voedzame bonenschotel is een heerlijke keuze voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. Geniet van de combinatie van verse groenten, braadworsten en een verfrissende dressing.
Ingrediënten
- 400 g varkens braadworsten (4 stuks)
- 720 g witte bonen in pot
- 1 kg zuurkool, uitgelekt
- 2 uien, fijngesnipperd
- 200 g Griekse yoghurt
- 80 g rucola
- 0,5 citroen
- 4 tl Provençaalse kruiden
- 4 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ovenschaal licht in met olijfolie.
- Snipper de uien. Spoel de witte bonen af en laat deze uitlekken. Laat ook de zuurkool uitlekken.
- Verdeel de ui, witte bonen en zuurkool over de ovenschaal. Leg de braadworsten bovenop en bestrooi met de Provençaalse kruiden.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel 30 minuten of tot de braadworsten gaar zijn en de bovenkant lichtbruin is.
- Terwijl de schotel in de oven staat, maak je de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd. Pers de citroen en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de schotel uit de oven en verdeel de rucola erover. Serveer met de dressing aan de zijkant.