Vegetarisch

Bloemkoolsteaks

met Harissa-Puree

Voorbereiding:
15 min.
Oventijd:
30 min.
4 pers.
2 pers.

Deze bloemkoolsteaks met een puree van limabonen en harissa zijn een smakelijke en voedzame plantaardige maaltijd. Dit gerecht ziet er leuk uit én is makkelijk te maken!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in dikke plakken gesneden
  • 400 g limabonen, uitgelekt
  • 50 ml plantaardige yoghurt
  • 20 g amandelschaafsel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el harissa
  • 1 tl citroensap
  • 20 g peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
Delen & printen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool vervolgens in een aantal grootte plakken.
  3. Leg de bloemkoolplakken op de bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  4. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om.
  5. Maak ondertussen de puree van limabonen en harissa. Doe de limabonen, plantaardige yoghurt, harissa, citroensap en peper en zout naar smaak in de keukenmachine of blender. Mix tot een gladde puree. Te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.
  6. Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin is. Haal van het vuur en zet apart.
  7. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en laat even afkoelen. Verdeel de puree over de borden en leg de bloemkoolsteaks erbovenop.
  8. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en de fijngehakte peterselie.

Variatie tip

VOEG KIKKERWERWTEN TOE.

Kies voor een extra eiwitboost door geroosterde kikkererwten toe te voegen aan de puree.

onze socials

VOlg ons op onze socials

Delen
& printen