Aardappeltjes met
Kruidnoten, Kip en Pompoen

Voorbereiding:
15 min.

Oventijd:
30 min.

4 pers.
2 pers.
Dit verrassende en hartige gerecht combineert de zoete en kruidige smaak van kruidnoten met kip, aardappeltjes en pompoen. Perfect voor een feestelijke Sinterklaasavond of een gezellige maaltijd met het gezin. De kruidnoten geven een unieke twist aan dit gerecht en maken het een echte smaakbeleving.
Ingrediënten
- 400 g aardappeltjes, in blokjes
- 350 g pompoen, in blokjes
- 250 g kipfilet, in stukjes
- 75 g kruidnoten
- 2 el olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de aardappelblokjes en pompoenblokjes in een grote kom met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verspreid ze gelijkmatig over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster de aardappeltjes en pompoen gedurende 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en voeg de stukjes kipfilet toe. Besprenkel met de resterende olijfolie en meng alles goed door elkaar.
- Strooi de kruidnoten over het geheel en plaats de bakplaat terug in de oven. Rooster nog eens 15 minuten, of totdat de kip gaar is en de aardappeltjes goudbruin zijn.
Variatie Tip
Voeg spinazie toe
Voeg een handvol verse spinazie toe aan het gerecht vlak voor het serveren voor een extra vleugje kleur en voedingswaarde. Dit geeft een frisse smaak en maakt het gerecht nog gezonder.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Aardappeltjes met
Kruidnoten, Kip en Pompoen
Dit verrassende en hartige gerecht combineert de zoete en kruidige smaak van kruidnoten met kip, aardappeltjes en pompoen. Perfect voor een feestelijke Sinterklaasavond of een gezellige maaltijd met het gezin. De kruidnoten geven een unieke twist aan dit gerecht en maken het een echte smaakbeleving.
Ingrediënten
- 400 g aardappeltjes, in blokjes
- 350 g pompoen, in blokjes
- 250 g kipfilet, in stukjes
- 75 g kruidnoten
- 2 el olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de aardappelblokjes en pompoenblokjes in een grote kom met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verspreid ze gelijkmatig over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster de aardappeltjes en pompoen gedurende 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en voeg de stukjes kipfilet toe. Besprenkel met de resterende olijfolie en meng alles goed door elkaar.
- Strooi de kruidnoten over het geheel en plaats de bakplaat terug in de oven. Rooster nog eens 15 minuten, of totdat de kip gaar is en de aardappeltjes goudbruin zijn.