Aardappelschotel
met butter chicken

Voorbereiding:
35 min.

Oventijd:
20 min.

4 pers.
4-5 pers.
Boost je energie met deze eiwitrijke Butter Chicken aardappelschotel, geïnspireerd door de rijke smaken van de Indiase keuken. Perfect voor een actieve levensstijl, boordevol smaak en voedzame ingrediënten. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol met eiwitten en gezonde koolhydraten om je spieren te ondersteunen en je fit te houden. De romige saus met traditionele Indiase kruiden en specerijen zoals garam masala en kurkuma geeft een authentieke smaakervaring die je smaakpapillen zal prikkelen.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 300 g kippendijfilets, in stukjes
- 1 tl currypoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 tomaat, als topping
Voor de saus:
- 1 ui, fijngesneden
- 200 g tomaten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl kaneel
- 1 steranijs
- 1 el masala kruiden
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 50 g cashewnoten, fijngehakt
- 2 el basterdsuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 60 g roomboter
- 40 g tomatenpuree
- 50 ml water
- 15 g ketjap manis
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelen voor 10 minuten in water met zout.
- Meng de aardappelen in olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de aardappelen in pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Snij de kippendijfilets in kleine stukken en meng de kip met zout, zwarte peper, currypoeder, knoflookpoeder en olijfolie.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstukjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet apart.
- Smelt roomboter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui, tomaten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de laurierblaadjes, kaneel, steranijs, masala kruiden, zwarte peper, komijn, cashewnoten, basterdsuiker en cayennepeper toe. Bak nog een paar minuten.
- Verwijder de laurierblaadjes en steranijs uit het mengsel. Voeg de slagroom toe. Blend het tot een gladde mengel.
- Meng de groente mengel samen met roomboter, tomatenpuree, water, ketjap manis en kip in een koekenpan. Kook het tot een geheel.
- Vul de bodem van een bakvorm met een deel van de aardappelschijfjes. Verdeel de helft van de kipmengels over de aardappelschijfjes. Herhaal deze stap.
- Strooi geraspte kaas over de bovenkant. Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Laat het 5 minuten afkoelen en serveer met schijfjes tomaat.
Variatie Tip
Zoete aardappelen
Vervang de gewone aardappelen door zoete aardappelen. Zoete aardappelen bevatten meer vezels, vitamines en antioxidanten, en hebben een lagere glycemische index, wat helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit maakt het gerecht gezonder en nog steeds lekker voedzaam.
onze socials
VOlg ons op onze socials
Delen
& printen

Aardappelschotel
met butter chicken
Boost je energie met deze eiwitrijke Butter Chicken aardappelschotel, geïnspireerd door de rijke smaken van de Indiase keuken. Perfect voor een actieve levensstijl, boordevol smaak en voedzame ingrediënten. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit vol met eiwitten en gezonde koolhydraten om je spieren te ondersteunen en je fit te houden. De romige saus met traditionele Indiase kruiden en specerijen zoals garam masala en kurkuma geeft een authentieke smaakervaring die je smaakpapillen zal prikkelen.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 300 g kippendijfilets, in stukjes
- 1 tl currypoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 tomaat, als topping
Voor de saus:
- 1 ui, fijngesneden
- 200 g tomaten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl kaneel
- 1 steranijs
- 1 el masala kruiden
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 50 g cashewnoten, fijngehakt
- 2 el basterdsuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 60 g roomboter
- 40 g tomatenpuree
- 50 ml water
- 15 g ketjap manis
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelen voor 10 minuten in water met zout.
- Meng de aardappelen in olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de aardappelen in pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Snij de kippendijfilets in kleine stukken en meng de kip met zout, zwarte peper, currypoeder, knoflookpoeder en olijfolie.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstukjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet apart.
- Smelt roomboter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui, tomaten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de laurierblaadjes, kaneel, steranijs, masala kruiden, zwarte peper, komijn, cashewnoten, basterdsuiker en cayennepeper toe. Bak nog een paar minuten.
- Verwijder de laurierblaadjes en steranijs uit het mengsel. Voeg de slagroom toe. Blend het tot een gladde mengel.
- Meng de groente mengel samen met roomboter, tomatenpuree, water, ketjap manis en kip in een koekenpan. Kook het tot een geheel.
- Vul de bodem van een bakvorm met een deel van de aardappelschijfjes. Verdeel de helft van de kipmengels over de aardappelschijfjes. Herhaal deze stap.
- Strooi geraspte kaas over de bovenkant. Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Laat het 5 minuten afkoelen en serveer met schijfjes tomaat.